Φονιάδες για 40€ έκαστος

03:20 21/5/2011 - Πηγή: 24wro

Του πήραν τη ζωή για μια βιντεοκάμερα...



Αξίας όχι μεγαλύτερης των 200 ευρώ -και την «πούλησαν στο Μοναστηράκι για μόλις 120», διατιμώντας την αξία της ζωής που του αφαίρεσαν ακόμη χαμηλότερα.

Η είδηση της δολοφονίας του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, που έγινε τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου, τη στιγμή που η δεύτερη σύζυγός του έφερνε στη ζωή το δεύτερό τους παιδί, το τέταρτο δικό του, σόκαρε τους πάντες.

Η αγριότητα της πισώπλατης δολοφονίας, η χρονική συγκυρία κατά την οποία μια ζωή έφευγε,
την ώρα που μία άλλη -και μάλιστα προερχόμενη και από την πρώτη- ερχόταν, ήταν μερικές μόνο από τις τραγικές συγκυρίες που πάγωσαν το πανελλήνιο. Ακόμη πιο σοκαριστικό ήταν το αντικείμενο που «οδήγησε» τους δράστες σε αυτή τους την πράξη τους. Η βιντεοκάμερα με την οποία θα κρατούσε ο 44χρονος αθάνατο για πάντα τον ερχομό της κόρης του.

Το ίδιο αντικείμενο ευτελούς αξίας, για το οποίο οι δύο νεαροί Αφγανοί, που συνελήφθησαν, ομολόγησαν -σύμφωνα με την Αστυνομία- ότι σκότωσαν τον υπάλληλο της φαρμακευτικής εταιρείας, με τη βοήθεια τρίτου συνεργού τους (πακιστανικής καταγωγής) που αναζητείται. Και ανάμεσα στις υπόλοιπες λεπτομέρειες που φέρονται να είπαν στις Αρχές, την «πούλησαν στο Μοναστηράκι έναντι του ποσού των 120 ευρώ».

Οι δυο Αφγανοί, 20 και 27 χρόνων αντίστοιχα, προσήχθησαν μαζί με δεκάδες αλλοδαπούς από εγκαταλειμμένο κτίριο της οδού Μενάνδρου.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, που είχαν στη διάθεσή τους εικόνες από δύο βιντεοκάμερες καταστημάτων επί της 3ης Σεπτεμβρίου, τους συνέλαβαν ως βασικούς υπόπτους και προχθες ανακοίνωσαν πως εξιχνίασαν την υπόθεση.

Το άγριο φονικό -που χρησιμοποιήθηκε από νεοναζί ως «άλλοθι» για τα αλλεπάλληλα πογκρόμ σε βάρος μεταναστών, με ανελέητους ξυλοδαρμούς στο κέντρο της Αθήνας- συνεπεία του οποίου ελήφθη και η απόφαση για την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων, έγινε πριν από 11 ημέρες.

Ο 44χρονος κατέβηκε από το σπίτι του, στην οδό Ηπείρου, στις 5 τα ξημερώματα. Βγήκε στην 3ης Σεπτεμβρίου και, κρατώντας στα χέρια του μια βιντεοκάμερα, κινήθηκε προς την οδό Ιουλιανού, στο γκαράζ όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του.

Οι ωδίνες της Ελληνο-ιταλίδας γιατρού συζύγου του είχαν ξεκινήσει και έπρεπε να τη μεταφέρει στο μαιευτήριο. Τη στιγμή που περπατούσε στην 3ης Σεπτεμβρίου, τρεις άγνωστοι του επιτέθηκαν μαχαιρώνοντάς τον πισώπλατα. Του άρπαξαν την κάμερα και εξαφανίστηκαν. Ολα έγιναν το πολύ μέσα σε 20 δευτερόλεπτα. Ο Μανώλης Καντάρης, που είχε άλλες δύο κόρες με την πρώτη του σύζυγο, προσπάθησε να ξανασταθεί στα πόδια του και να επιστρέψει προς το σπίτι του. Μόλις λίγα μέτρα από την είσοδο της πολυκατοικίας του σωριάστηκε στο πεζοδρόμιο και ξεψύχησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα