Φιλότεχνοι «ποντικοί» στο Δημαρχείο Βόλου

06:30 2/5/2011 - Πηγή: 24wro
Αγώνας δρόμου για να βρεθούν οι δράστες...

Το μανδύα του ανακριτή έχουν ενδυθεί τις τελευταίες εβδομάδες οι συνεργάτες του Δημάρχου Βόλου, καθώς προσπαθούν να εξιχνιάσουν τα ίχνη του φιλότεχνου «ποντικού» που κατάφερε να αρπάξει έναν από τους πίνακες που κοσμούν τον πρώτο όροφο του Δημαρχείου Βόλου και μάλιστα από σημείο που είναι ακριβώς δίπλα από το γραφείο του Δημάρχου και το γραφείο του Γενικού Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου!

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ η απώλεια του πίνακα χρονολογείται πριν την επίσημη ανάληψη καθηκόντων από τη νέα
Δημοτική Αρχή, αυτή δεν έγινε αντιληπτή από τους ανθρώπους του Δήμου, καθώς λίγο μετά τις εκλογές έγιναν εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης σε όλους τους χώρους του α΄ ορόφου και μέσα στη γενική αναστάτωση ο δράστης ή οι δράστες άδραξαν την ευκαιρία να αφαιρέσουν τον πίνακα.

Η απώλεια του πίνακα, μία παράσταση του Εθνομάρτυρα Ρήγα Φεραίου διαστάσεων 50Χ70 μ. έγινε αντιληπτή όταν αναζητήθηκε από το δημιουργό του, το Βολιώτη ζωγράφο Ζαχ. Καραφέργια, προκειμένου να συντηρηθεί. Τότε διαπιστώθηκε ότι ο πίνακας δεν ήταν στη θέση του, στον προθάλαμο δηλαδή που μεσολαβεί από την πόρτα του Δημάρχου και του γραφείου του Γενικού Διευθυντή, εκεί όπου την προηγούμενη τετραετία ήταν ο χώρος υποδοχής και το γραφείο του ειδικού γραμματέα του πρώην Δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη.

Ακολούθησε ένας αγώνας δρόμου από τους ανθρώπους της γραμματείας του Δημάρχου χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Ο καλλιτέχνης επανήλθε και με τη νέα Δημοτική Αρχή και ρώτησε για την τύχη του πίνακα. Ακολούθησε νέος κύκλος αναζήτησης του πίνακα, στον οποίο αυτή τη φορά συμμετείχαν και συνεργάτες του νέου Δημάρχου. Παρά τις «ανακρίσεις» που ακολούθησαν και πάλι οι προσπάθειες αναζήτησης του Ρήγα Φεραίου έπεσαν στο κενό.

Σημειώνεται πως ο πίνακας είχε δωρηθεί από τον καλλιτέχνη στο Δήμο το 2001, επί Δημαρχίας Κυρ. Μήτρου, με μοναδικό όρο να κοσμεί κάποιο χώρο του Δημαρχείου. Προς στιγμήν υπήρχαν φόβοι ότι είχε χαθεί και ο δεύτερος πίνακας που είχε δωρίσει στο Δήμο ο ίδιος ζωγράφος, που είχε τον τίτλο «Γαλαξίδι». Ο πίνακας βρίσκεται στη Δημοτική Συλλογή πινάκων του πρώην Δήμου Βόλου και θα εκτεθεί μαζί με άλλα έργα στην Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάιο, μας είπε καθησυχαστικά η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ και υπεύθυνη της Δημοτικής Συλλογής Χρύσα Δραντάκη, απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα