Φ.ΧΑΛΚΙΑ: Μετάλλιο ανθρωπιάς

00:12 9/11/2012 - Πηγή: 24wro

Τη δική τους γυμνάστρια και μάλιστα Ολυμπιονίκη, θα έχουν οι κρατούμενες των...

γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», το υπουργείο Δικαιοσύνης άναψε το «πράσινο» φως στη Φανή Χαλκιά.

Ετσι, η γνωστή πρωταθλήτρια του στίβου θα αναλαμβάνει κάθε εβδομάδα να γυμνάζει τις κρατούμενες μέσω ενός προγράμματος άθλησης και απασχόλησης που απευθύνεται
σε οροθετικές γυναίκες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, κι άλλες φορές στο παρελθόν η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του στίβου έχει δείξει τις κοινωνικές της ευαισθησίες, κυρίως μέσα από τη συμμετοχή της σε μαραθώνιους αγάπης ή σε εκστρατείες για τη στήριξη «ευαίσθητων» κοινωνικά ομάδων. Αυτή τη φορά όμως το... μετάλλιο ανθρωπιάς που δικαιωματικά της ανήκει αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς έχει άμεση σχέση με οροθετικές γυναίκες που εκτός από το σοβαρό πρόβλημα υγείας ή τον εθισμό τους στις κάθε είδους εξαρτησιογόνες ουσίες, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον εγκλεισμό τους στη φυλακή.

Το μεγάλο στοίχημα για την 33χρονη πρωταθλήτρια των 400μ. και παράλληλα το νέο και πολύ πιο δύσκολο... εμπόδιο που θα πρέπει να υπερπηδήσει είναι αν ενσταλάξει στις οροθετικές γυναίκες του καταστήματος κράτησης την αγάπη για ζωή και την ελπίδα ότι μια καλύτερη ημέρα θα ξημερώσει γι’ αυτές. Το εγχείρημα θα είναι δύσκολο, όμως στο πλευρό της θα έχει και τους εθελοντές του Κέντρου Ζωής μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που έχει ως πρωταρχικό στόχο να βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί τα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό του AIDS και τα οποία ζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Εξάλλου, ήταν ο ίδιος Οργανισμός που συνεργάστηκε με την πασίγνωστη αθλήτρια προκειμένου να γίνει πράξη το όνειρό της και να ενταχθεί στις φυλακές πρόγραμμα άθλησης που θα απευθύνεται σε οροθετικές κρατούμενες. Μέσω των ανθρώπων που εργάζονται στον Οργανισμό η κ. Χαλκιά έστειλε τη σχετική αίτηση στον αρμόδιο φορέα και δεν άργησε να μάθει ότι έγινε δεκτή.

Espresso
Keywords
Τυχαία Θέματα