Φ. Πετσάλνικος: Να εφαρμοστεί η εισφορά αλληλεγγύης

09:30 8/6/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Φίλιππος Πετσάλνικος κατέθεσε πρόταση για εισφορά αλληλεγγύης...
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, αυτή η εισφορά είχε εφαρμοστεί στη Γερμανία μετά την ένωση Δυτικής και Ανατολικής. Η εισφορά ήταν 3% για όλους τους φορολογούμενους, η Γερμανία εισέπραττε 15
δισ. το χρόνο.

Ο κ.Πετσάλνικος λοιπόν πρότεινε να υπάρξει μία αντίστοιχη εφαρμογή αυτού του μέτρο, για να αποφευχθεί η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, αλλά και το αφορολόγητο στα 8000 ευρώ. Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής υπολογίζει πως με αυτόν τον τρόπο θα συγκεντρωθούν 2,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανάλυσή του, από τα μέτρα για το αφορολόγητο η κυβέρνηση θα εισπράξει 1,8 δισ. και από την εξίσωση πετρελαίου κίνησης-θέρμανσης 1,4 δισ., από το τελευταίο όμως θα πρέπει να αφαιρέσει 300-40 εκατομμύρια που θα δοθούν για επίδομα θέρμανσης.

Επίσης μίλησε και για τα προνόμια των βουλευτών και σχολίασε πως οι μισθοί και όλα τα έξοδα των βουλευτών αποτελούν μόνο το 0,3% του προϋπολογισμού της χώρας.
Τέλος για τους αγανακτισμένους είπε πως αν οργανωθεί μια αντιπροσωπεία του κινήματος θα μιλούσε μαζί τους στη Βουλή και το σύνθημα "Να καεί η Βουλή" κάποτε συνέβη πραγματικά στη Γερμανία και σήμαινε το τέλος της Δημοκρατίας και την αρχή του φασισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα