Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Κίνδυνος για μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων

16:22 9/12/2011 - Πηγή: 24wro


Tην ικανοποίησή του για τα ευρήματα των τελευταίων μετρήσεων που δείχνουν τη ...Δημοκρατική Αριστερά να έχει διπλασιάσει σε πολλές περιπτώσεις, τα ποσοστά της, εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης.

Ωστόσο, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τη συγκρότηση ενός «Τόξου εξουσίας της Αριστεράς», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αρκεί μόνο η αντι-μνημονιακή στάση. Ο πολυκερματισμός της Αριστεράς πρέπει να αντιμετωπιστεί αλλά όχι ερήμην των διαφορών σε καίριας σημασίας ζητήματα πολιτικής.
Έχουμε διαμετρικά αντίθετες θέσεις για παράδειγμα στα ζητήματα της Ευρώπης».

Σε ό,τι αφορά τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και την καθίζησή του σε όλες τις μετρήσεις ο κ. Κουβέλης τόνισε στον Real fm πως ήταν αναμενόμενο να συμβεί αυτό λόγω των πολιτικών που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση. «Δεν μας αφορούν οι προσωποποιημένες εκδοχές αυτών των διεργασιών. Το ΠΑΣΟΚ βυθίστηκε σε έναν νεοφιλελεύθερο συντηρητισμό», σημείωσε και εκτίμησε πως δεν αρκεί η αλλαγή ενός προσώπου στην ηγεσία του κόμματος για να αναστραφεί αυτή η κατάσταση. «Σημασία έχει το περιεχόμενο της πολιτικής και το ΠΑΣΟΚ έχει απολέσει την κοινωνική του βάση», πρόσθεσε.

Για τις εξελίξεις στην Ευρώπη μετά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι εξελίξεις αυτές μπορεί να δημιουργήσουν φυγόκεντρες τάσεις και αποσυσπείρωση ακόμη και μία Ευρώπη δυο ταχυτήτων.

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε επίσης ότι με τις πολιτικές της απόλυτης δημοσιονομικής πειθαρχίας θα δημιουργηθούν ασφυκτικές καταστάσεις και για την Ελλάδα αλλά και τις χώρες του Νότου αφού οι αποφάσεις δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες και τις αρνητικές καταστάσεις της κάθε χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα