«Έζωσαν» κι άλλες πόλεις τα φίδια και δάγκωσαν κοριτσάκι!

06:45 9/6/2011 - Πηγή: 24wro

Η εξόρμηση των ερπετών σε κατοικημένες περιοχές συνεχίζεται και μάλιστα με ...



ανθρώπινα θύματα. Ένα 10χρονο κοριτσάκι κατέληξε στο νοσοκομείο όταν δέχθηκε την επίθεση φιδιού στον Δενδροπόταμο της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ εισβολές ερπετών σε σπίτια καταγράφονται καθημερινά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
     
Το κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε δάγκωμα από φίδι στο πόδι και, μετά την παροχή της κατάλληλης θεραπείας,
επέστρεψε στο σπίτι του εκτός κινδύνου. Όμως, στην περιοχή όπου κατοικεί, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι υπάρχει ένα οικόπεδο έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων που έχει μεταβληθεί σε απέραντη φιδοφωλιά και είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν και άλλα περιστατικά.
   
Ένα αδέσποτο φίδι βγήκε βόλτα και στην πόλη των Χανίων σκορπώντας τον τρόμο σε όσους το είδαν να λιάζεται στην οροφή ενός αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο κοντά στο Δημαρχείο. Η Πυροσβεστική που κλήθηκε, κατάφερε να συλλάβει το μήκους ενός μέτρου ερπετό και το παρέδωσε στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων που ανέλαβε μα το αφήσει ελεύθερο σε μη κατοικημένη περιοχή.
   
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι κλιματικές συνθήκες που ενισχύουν τα επίπεδα υγρασίας σε συνδυασμό με τα αγριόχορτα που μεγαλώνουν στα άδεια οικόπεδα και τους χώρους με βλάστηση, δημιουργούν ένα περιβάλλον ιδανικό για την παρουσία φιδιών.

empisteytiko.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα