Εξτρεμιστές επιτέθηκαν σε πετρελαιαγωγό ξένων συμφερόντων

17:57 6/2/2012 - Πηγή: 24wro
Πετρελαιαγωγός στο Δέλτα του Νίγηρα υπέστη επίθεση... που του προκάλεσε ζημίες και ανάφλεξη, ενώη νιγηριανή εξτρεμιστική οργάνωση ΜΕND (Κίνημα για την Απελευθέρωση του...
Δέλτα του Νίγηρα) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία έγινε το Σάββατο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας. Ο πετρελαιαγωγός είναι ιταλικής ιδιοκτησίας. Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε σε δημοσιογράφους, η οργάνωση απειλεί ότι θα διενεργήσει περισσότερες επιθέσεις εναντίον ξένων συμφερόντων στο Νίγηρα.

Η ιταλική εταιρεία
ENI, στην οποία ανήκει ο πετρελαιαγωγός, δεν έχει ακόμα σχολιάσει την επίθεση η οποία έγινε στην πολιτεία Μπαγέλσα, απ’ όπου προέρχεται ο Πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν και όπου έχουν προγραμματιστεί εκλογές για την ανάδειξη κυβερνήτη το ερχόμενο Σάββατο.

Στο ηλεκτρονικό της μήνυμα η οργάνωση ΜΕND είπε ότι η επίθεση ήταν «σχετικά ασήμαντη» αλλά αποτελεί ένδειξη του τι μέλλει γενέσθαι. Πρόσθεσε ότι μελλοντικές επιθέσεις της θα στοχεύσουν κυρίως επιχειρήσεις της Νοτίου Αφρικής.

Η ΜΕND καταγγέλλει τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα για παρεμβατισμό στο «νόμιμο αγώνα για δικαιοσύνη στο Δέλτα του Νίγηρα».
Keywords
Τυχαία Θέματα