Εξίσωση αμοιβών των υπαλλήλων της Βουλής με του υπ. Οικονομικών

09:30 21/12/2012 - Πηγή: 24wro
Στη ρύθμιση θα προβλέπεται και η μείωση των ωρών υπερωριακής απασχόλησης των...
κοινοβουλευτικών υπαλλήλων στις 52 ώρες τον μήνα και οι οποίες θα καθορίζονται από απόφαση του προέδρου της Βουλής. Σύμφωνα μάλιστα με τον Σ. Κεδίκογλου, «με τη συγκεκριμένη ρύθμιση εφαρμόζεται η δέσμευση του πρωθυπουργού να μην υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων».

Εκτίμηση
Με δεδομένο ότι δεν μπορεί άμεσα να γίνει εκτίμηση για το αν επί της ουσίας οι κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι χάνουν χρήματα, μένουν στα ίδια, ή σε κάποιες
περιπτώσεις κερδίζουν, το πρώτο ερώτημα ωστόσο που γεννάται είναι πώς δεν θα υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο, όταν οι κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι εξισώνονται με τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και όχι με τους υπαλλήλους γενικά του Δημοσίου; Αυτό ακριβώς, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε στο επίκεντρο κόντρας μεταξύ του Π. Μπαλτάκου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, με τον δεύτερο να επιθυμεί οι υπάλληλοι της Βουλής να εξομοιωθούν με τους υπαλλήλους του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, αλλά, όπως φάνηκε, τελικά επικράτησε η θέση του πρώτου. Ενα δεύτερο γεγονός που αξίζει να σημειωθεί είναι η αντίδραση του συλλόγου υπαλλήλων της Βουλής με το άκουσμα της είδησης.

Το λιγότερο... χλιαρή μπορεί να χαρακτηριστεί η αντίδραση, σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες φορές που υπήρξαν πολύ έντονες αντιδράσεις, μέχρι και στάσεις εργασίας και απειλές για απεργίες στην κατάθεση και ψήφιση του φορολογικού.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα