Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε λαθρομετανάστες

00:05 1/11/2011 - Πηγή: 24wro
Έξι μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών...
συνελήφθησαν στα διόδια Ελευσίνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ενώ μετέφεραν 65 λαθρομετανάστες με τελικό προορισμό την Ιταλία.
Όλοι οι συλληφθέντες είναι ιρανικής υπηκοότητας και, σύμφωνα με την αστυνομία, δραστηριοποιούνται εδώ και καιρό στη διακίνηση λαθρομεταναστών έναντι αμοιβής, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνες,
εντόπισαν χθες δύο Ι.Χ. φορτηγά τύπου βαν και δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, με τα οποία οι συλληφθέντες θα μετέφεραν τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες σε παράκτια περιοχή της Πελοποννήσου και από εκεί να τους προωθήσουν στην Ιταλία.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκαν τα οχήματα στα διόδια Ελευσίνας και, όπως διαπιστώθηκε, στο πίσω μέρος των δύο βαν υπήρχαν στοιβαγμένοι οι 65 αλλοδαποί (55 υπήκοοι Αφγανιστάν, 4 Ιράν, 2 Πακιστάν, 2 Μπαγκλαντές και 2 Σρι Λάνκα).

Κατασχέθηκαν: 10 κινητά τηλέφωνα, 1.100 ευρώ, δύο ατζέντες που περιέχουν ονόματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά που κατέβαλαν αλλοδαποί στη σπείρα καθώς και τέσσερα αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Keywords
Τυχαία Θέματα