Έβρεξε ποινές σε Σερβία και Αγγλία η UEFA

22:23 13/12/2012 - Πηγή: 24wro
Με χρηματικό πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ τιμωρήθηκε την...
Πέμπτη η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Σερβίας από την UEFA, που παράλληλα επέβαλε στην εθνική ομάδα Ελπίδων της χώρας να παίξει τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτές οι ποινές αφορούν στα επεισόδια που προκάλεσαν οι παίκτες των «πλάβι» στο ματς με την Αγγλία, καθώς και στην απρεπή συμπεριφορά που επέδειξαν οι φίλαθλοί τους στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων για τα προκριματικά
του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ελπίδων διεξήχθη τον Οκτώβριο στο Κρούσεβατς και έληξε με νίκη των φιλοξενούμενων (0-1).

«Η τιμωρία κατά της σερβικής ομοσπονδίας επιβλήθηκε για απρεπή συμπεριφορά φιλάθλων και παικτών κατά τη διάρκεια και στο τέλος του αγώνα», ανακοίνωσε η UEFA. Επίσης ο αμυντικός της Σάντερλαντ, Ντάνι Ρόους, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς εκ μέρους των Σέρβων φιλάθλων.

Οι ποινές της UEFA όμως δεν σταματούν εδώ... Έτσι, ο Σέρβος βοηθός προπονητή, Πρέντραγκ Κάτιτς και ο γυμναστής της ομάδας, Αντρέγια Μιλούνοβιτς, τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για δύο χρόνια, ενώ 4 παίκτες με αποκλεισμό 2-4 αγώνων. Ο Γκόραν Κάουσιτς με αποκλεισμό 4 αγωνιστικών, οι Ογκνιεν Μουντρίνσκι και Φιλίπ Μάλμπασιτς με 3 και ο Νίκολα Νίνοβιτς με 2.

Εντούτοις, ποινές αποκλεισμού υπήρξαν και για δύο Άγγλους παίκτες που συμμετείχαν στα επεισόδια στο τέλος του ματς: τον αμυντικό της Τότεναμ Στίβεν Κούλκερ και τον Τομ Ινς της Μπλάκπουλ, που θα χάσουν δύο και έναν αγώνα, αντίστοιχα, της εθνικής τους ομάδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα