Ετοιμάζεται νέος φόρος για τα ακίνητα!

16:17 5/3/2012 - Πηγή: 24wro
Ένας νέος φόρος, ο οποίος θα έχει χαρακτήρα... αυτοτελή και – εννοείται – υποχρεωτικό, θα έρθει να αντικαταστήσει το τέλος ακινήτων το οποίο, μετά την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, τίθεται εν αμφιβόλλω.
Στο υπουργείο Οικονομικών, ήδη από το Σαββατοκύριακο που πέρασε, μελετούν τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν για την είσπραξη του τέλους, το οποίο μετά την αντισυνταγματικότητα της διακοπής παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ,
παύει ουσιαστικά να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εξετασθεί διάφορες εναλλακτικές λύσεις, στο τραπέζι των συζητήσεων «έπεσαν» πολλές προτάσεις, ωστόσο, όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: σκοντάφτουν πάνω στο κομμάτι της νομιμότητας. Δηλαδή, στο σύνολο τους αποδεικνύονται μαχητές στα δικαστήρια.
Γι αυτό κι απορρίπτονται πριν καλά – καλά ξεκινήσουν να συζητούνται. Γι αυτό και τις τελευταίες ώρες φέρεται να κερδίζει έδαφος εκείνη η πρόταση που κάνει λόγο για έναν νέο, αυτοτελή, φόρο, ο οποίος θα επιβληθεί στην ακίνητη περιουσία, αλλά αυτή τη φορά με …ημερομηνία λήξης. Δηλαδή, από ενάρξεως της εφαρμογής του, να ανακοινωθεί από το υπουργείο για πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει.
Κι αυτό γιατί εκτιμάται ότι κατ αυτόν τον τρόπο η επιβολή του θα περάσει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.
Αν και υπάρχουν φωνές οι οποίες υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το τέλος, δεν υπάρχει λόγος για να καταφύγουν σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, οι οποίες, ουσιαστικά το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να προκαλέσουν ακόμα περισσότερο θόρυβο.
Ωστόσο, η συζήτηση σχετικά με το συγκεκριμένο, κρίσιμο, θέμα, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα