Έρευνα: Ευρέως διαδεδομένη η χρήση Facebook και Twitter στην τουαλέτα

05:42 11/12/2012 - Πηγή: 24wro

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε status updates του...

κ***ου, εάν δεν επρόκειτο για σοβαρό φαινόμενο.

Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους τρόπους πρόσβασης στο Διαδίκτυο, έρευνα της Nielsen, στηριζόμενη σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν τον Ιούλιο 2012 από 200 χιλιάδες χρήστες Internet δείχνει πως τα κοινωνικά δίκτυα μας ακολουθούν ακόμη και στις προσωπικότερες στιγμές.

Για παράδειγμα, η χρήση του Facebook
και του Twitter στην τουαλέτα είναι διαδεδομένη, αφού το 32% μεταξύ 18-24 ετών και το 28% μεταξύ 25-34 ετών ποστάρουν ενημερώσεις και tweets από το μπάνιο.

Γενικότερα, ο χρόνος που περνάμε σε υπηρεσίες όπως το Facebook και το Twitter αυξήθηκε κατά 37% τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Οι γυναίκες περνούν 18 ώρες και 20 λεπτά κάθε μήνα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι άντρες περίπου 13 ώρες.

Ηλικιακά, όσοι είναι 18-24 ετών περνούν παραπάνω από 21 ώρες κάθε μήνα στα κοινωνικά δίκτυα, ακολουθούμενοι από το γκρουπ των 25-34 ετών με 20 ώρες μηναία.

Η χρήση των κοινωνικών δικτύων είναι ακόμα πιο διευρυμένη στους χώρους εργασίας, όπου περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους μεταξύ 25-34 ετών (51%) μπαίνουν στο Facebook και το Twitter. O λόγος είναι επειδή όλοι σχεδόν οι υπολογιστές σε ένα γραφείο είναι συνδεδεμένοι με το Διαδίκτυο και οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να ενημερωθούν για προϊόντα, προωθητικές ενέργειες και εκδηλώσεις, πέρα από την προσωπική επικοινωνία.

Το 30% του χρόνου που χρησιμοποιούμε κινητές συσκευές είναι για να μπαίνουμε σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Το αντίστοιχο ποσοστό σε υπολογιστές PC είναι 20%.

Το Facebook σημείωσε μια μικρή πτώση σε αριθμό μοναδικών χρηστών - μείον 4% σε 152,2 εκατ. χρήστες από PC - αλλά ο χρόνος παραμονής στο site αυξήθηκε κατά 23%. Το Facebook καταλαμβάνει το 17% του συνολικού μας χρόνου online.

To Pinterest είναι το πιο ανερχόμενο site κοινωνικής δικτύωσης, αφού είναι τέταρτο σε χρόνο παραμονής μετά το Facebook, το Tumblr και το Twitter, και έκτο σε μοναδικούς χρήστες μετά τα Facebook, Blogger, Twitter, Wordpress και LinkedIn.

athensvoice.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα