Επτά κακές συνήθειες που κάνουν κακό στο δέρμα

19:03 29/9/2012 - Πηγή: 24wro
Μπορεί η καθημερινότητα να σας παρασύρει, το άγχος να σας βασανίζει, όμως πάντα πρέπει να βρίσκεται λίγα λεπτά για να περιποιηθείτε το δέρμα σας...
Συχνά οι γυναίκες πέφτουν σε λάθη όσον αφορά στη φροντίδα του δέρματός τους και αντί να έχουν θετικά αποτελέσματα, τελικά καταλήγουν να κάνουν κακό στην επιδερμίδα τους.

Λάθος 1: Δεν παίρνετε αρκετά αντιοξειδωτικά

Αν δεν καταναλώνεται τουλάχιστον πέντε φρέσκα φρούτα και λαχανικά την ημέρα, τότε σίγουρα τα αντιοξειδωτικά σας είναι σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό σημαίνει
ότι δεν έχετε και την κατάλληλη προστασία από την περιβαλλοντική μόλυνση που κάνει πολύ κακό στο κολλαγόνο του δέρματος και προκαλεί τις ρυτίδες.

Τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά για την επιδερμίδα είναι οι βιταμίνες Α, C και Ε. Μπορείτε λοιπόν να αγοράσετε μια κρέμα που τα περιέχει και τα τρία κι έτσι να σταματήσετε τη δημιουργία ρυτίδων που προκαλείται από τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Ιδανικό είναι επίσης να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά, αλλιώς προτιμείστε βιταμίνες από το φαρμακείο. Πολύ καλό είναι επίσης και το πράσινο τσάι, που όχι μόνο περιέχει αντιοξειδωτικά, αλλά λειτουργεί και σαν αντιφλεγμονώδες.

Λάθος 2: Χρησιμοποιείτε πάρα πολλά προϊόντα

Είστε από αυτές που το μπάνιο της είναι γεμάτο με μπουκαλάκια από κρέμες ημέρας, νυκτός, κρέμες για τα μάτια, serum και ότι τέλος πάντως κυκλοφορεί στην αγορά; Καλό θα είναι να μη σπαταλάτε ούτε το χώρο σας, αλλά ούτε και τα χρήματά σας σε άχρηστα πράγματα.

Η ιδανική λύση είναι να χρησιμοποιείται προϊόντα που κάνουν για πολλές περιστάσεις και δεν περιέχουν καθόλου χημικά. Προτιμείστε μια ενυδατική κρέμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το πρωί και το βράδυ και το πολύ μια ακόμη κρέμα για τα μάτια.

Λάθος 3: Το παρακάνετε με την απολέπιση

Κορίτσια όταν κάνετε απολέπιση δεν χρειάζεται να τρίβετε με δύναμη για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα. Μπορεί η απολέπιση να είναι αναγκαία για την αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος, όμως σε όλα πρέπει να έχουμε μέτρο.

Καλό είναι να κάνετε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα. Αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν λειαντικά συστατικά όπως κελύφη αμυγδάλων. Επίσης καλό είναι να τρίβετε το πρόσωπό σας απαλά με ένα μαλακό πανί για να αποφύγετε τους ερεθισμούς.
Λάθος 4: Δεν φοράτε αντηλιακό όταν είστε σε εσωτερικό χώρο

Παρά το γεγονός ότι δε θα περνούσατε ούτε ένα λεπτό στην παραλία ή στον κήπο, χωρίς το αντηλιακό σας, το σίγουρο είναι ότι δεν το βάζετε όταν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους. Όμως οι υπεριώδεις ακτινοβολίες μπαίνουν και από τα παράθυρα, ακόμα και από την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Φροντίστε λοιπόν η ενυδατική σας κρέμα να έχει τουλάχιστον δείκτη προστασίας 15 και να περιέχει φυσικά συστατικά που προστατεύουν από τον ήλιο, όπως τιτάνιο και οξείδιο του ψευδαργύρου.

Λάθος 5: Το παρακάνετε με την καφεΐνη

Η αφυδάτωση κάνει το δέρμα σας να δείχνει θαμπό και χλωμό και μιας και η καφεΐνη είναι
Keywords
Τυχαία Θέματα