Επτά SOS πόνοι που δε θα πρέπει να αγνοήσετε

12:53 16/4/2012 - Πηγή: 24wro
Tο σώμα μας μας λέει πολύ περισσότερα απ' ότι νομίζουμε...
To να είναι κανείς αρρωστοφοβικός σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά το να αγνοεί οποιαδήποτε προειδοποίηση που του στέλνει το σώμα του μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό. Εδώ σας έχουμε 7 πόνους τους οποίους καλό θα ήταν να μην αγνοήσετε...

Ξαφνικός και οξύς πονοκέφαλος: Δεν αναφερόμαστε στην κλασική ημικρανία που συνοδεύεται και από δυσκολία στην όραση ή ναυτία, αλλά για ξαφνικό πόνο στο μισό ή και σε ολόκληρο το κεφάλι που κάνει το hangover να μοιάζει παιχνιδάκι.
Ο συγκεκριμένος πονοκέφαλος είναι πολύ πιθανό να είναι σύμπτωμα εγκεφαλικού ανευρύσματος. Τη συγκεκριμένη αρτηριακή διόγκωση την παρουσιάζει περίπου το 5% των ανθρώπων αλλά τις περισσότερες φορές δεν γίνεται αντιληπτή ή θανάσιμη. Όταν αυτό συμβαίνει, το αίμα πλημμυρίζει τον περιβάλλοντα ιστό με αποτέλεσμα να προκαλείται πονοκέφαλος. Το κάπνισμα και η κληρονομικότητα μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες ανευρύσματος. Σύμφωνα με ειδικούς, το εγκεφαλικό ανεύρυσμα μπορεί να καταστρέψει τον εγκέφαλο μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε κατευθείαν στο νοσοκομείο.
Υπερευαίσθητα δόντια: Αν νιώθετε οξύ πόνο κάθε φορά που αγγίζει τα δόντια σας οτιδήποτε παγωμένο, τότε το πιο πιθανό είναι να έχει καταστραφεί το σμάλτο που τα περιβάλλει. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επισκεφθείτε σύντομα τον οδοντίατρό σας. Σε διαφορετική περίπτωση είναι πολύ πιθανό να προκληθεί μόλυνση ολόκληρης της στοματικής κοιλότητας αλλά και των νεύρων της συγκεκριμένης περιοχής. Και δυστυχώς η μόλυνση μπορεί να μην περιοριστεί μόνο στο στόμα αλλά να εξαπλωθεί και στο υπόλοιπο σώμα σας. Η μοναδική λύση είναι τα συχνά τσεκ-απ. Γι' αυτό μην αμελείτε την επίσκεψή σας στον οδοντίατρο.
Οξύς πόνος στο πλευρό: Μπορεί να μην είναι τίποτα ανησυχητικό αλλά στην περίπτωση που νιώθετε πίεση στο δεξί σας πλευρό η οποία συνδυάζεται και με πυρετό είναι πολύ πιθανό να πάσχετε από σκωληκοειδίτιδα. Αν ο συγκεκριμένος πόνος συνεχίζει υπάρχει ρίσκο να μολυνθεί ακόμα και κάποιο όργανό σας. Μία άλλη περίπτωση είναι ο συγκεκριμένος πόνος να οφείλεται στην ύπαρξη κύστης στις ωοθήκες. Συνήθως είναι ακίνδυνες και εξαφανίζονται από μόνες τους, ωστόσο αν κάποια από αυτές μετακινηθεί ή σπάσει μπορεί να προκαλέσει τρομερό πόνο. Και στις δύο περιπτώσεις η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη.
Περιοδικός πόνος στο στήθος: Αν έχετε πόνους στο στήθος οι οποίοι δεν είναι συνεχείς ή νιώθετε σφίξιμο, δύο είναι οι επιλογές: ή έχετε φάει πολύ ή πάσχετε από καρδιακά προβλήματα. Καλό θα ήταν να μην το ρισκάρετε και να συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας καθώς πάνω από 10.000 γυναίκες το χρόνο κάτω των 45 ετών παθαίνουν καρδιακές προσβολές. Μάλιστα τα συμπτώματα στις γυναίκες δεν είναι τόσο έντονα όσο στους άντρες κάτι που τα κάνει πολύ πιο επικίνδυνα. Η θεραπεία μπορεί να γίνει είτε με φαρμακευτική αγωγή είτε και με χειρουργική επέμβαση.
Κοιλιακή δυσφορία ή φούσκωμα: Όλες μας έχουμε νιώσει, και για περισσότρες από μία μέρες, φούσκωμ
Keywords
Τυχαία Θέματα