Επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου επιδιώκει η κυβέρνηση

23:00 5/4/2011 - Πηγή: 24wro
Την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής ασύλου σε μετανάστες, των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν σε... υπηρεσίες της αστυνομίας επιδιώκει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, που έδωσε οδηγίες στις αρχές.
Η διαδικασία περιλαμβάνει τρία στάδια. Αρχικά θα επιχειρηθεί διαχωρισμός μεταξύ των ενεργών ή μη υποθέσεων. Ενεργές θεωρούνται οι υποθέσεις όταν ο προσφεύγων διαθέτει έγκυρη «ροζ κάρτα». Όσοι κατέχουν «ροζ κάρτα», η οποία δεν έχει ανανεωθεί την τελευταία διετία, θα μπορούν να την ανανεώσουν σε χρονικό διάστημα που θα καθοριστεί σύντομα. Ανενεργές θεωρούνται
οι υποθέσεις όταν ο προσφεύγων δεν έχει ανανεώσει την κάρτα για περισσότερα από δύο χρόνια.
Εφόσον ο προσφεύγων θελήσει να ανανεώσει την ανενεργή «ροζ κάρτα», θα πρέπει να υποβάλλει εκ νέου το αίτημά του σε πρώτο βαθμό.
Στη δεύτερη φάση, θα υπάρξει διαδικασία επαλήθευσης και επικαιροποίησης των πληροφοριών του κάθε φακέλου, με σύντομη συνέντευξη που θα δώσουν οι αιτούντες για την ανανέωση της κάρτας.
Στο τρίτο στάδιο, οι δευτεροβάθμιες επιτροπές θα εξετάσουν τις υποθέσεις και τις επικαιροποιημένες πληροφορίες και θα προβούν στην έκδοση των αντίστοιχων αιτιολογημένων αποφάσεων. Οι προσφυγές, για λόγους προγραμματισμού, θα διαχωριστούν κατά κατηγορία και προτεραιότητα, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.
Κατά την εκκαθάριση, οι αστυνομικές υπηρεσίες θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τις υποθέσεις που μπορούν να επιλυθούν με την υπαγωγή τους σε άλλο καθεστώς, πέραν της διεθνούς προστασίας, βάσει ευρωπαϊκών συμβάσεων που δεσμεύουν τη χώρα.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα