Επικρίσεις Τσίπρα κατά της τουρκικής αδιαλλαξίας στο Κυπριακό

21:18 14/3/2012 - Πηγή: 24wro
Για τουρκική αδιαλλαξία έκανε λόγο ο...
πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι με τη στάση της εξαντλεί τις δυνατότητες για βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας
ανέφερε ότι ενημερώθηκε ουσιαστικά από τον Κύπριο πρόεδρο για τις σχέσεις Ελλάδας- Κύπρου, το Κυπριακό και για ζητήματα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. «Ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει εργαστεί σκληρά για λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα δίνει ελπίδες για το μέλλον του κυπριακού λαού» τόνισε και διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες του Κύπριου προέδρου.
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει καταφέρει να διατηρήσει την Κύπρο έξω από τον μηχανισμό της τρόικας και του ΔΝΤ ενώ αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ελλάδα είπε ότι βιώνει μια «πρωτοφανή κοινωνική τραγωδία» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παραδόθηκε στους πιστωτές και στους εταίρους».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντηση συζητήθηκε και ο ενεργειακός τομέας. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η ύπαρξη κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για την ειρήνη και να είναι προς όφελος όλου του κυπριακού λαού και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της Κύπρου προχωρώντας στην ανακήρυξη και κυρίως σε συμφωνίες για οριοθέτηση της δικής της ΑΟΖ.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον κυπριακό λαό για την αλληλεγγύη του προς τον δοκιμαζόμενο από την οικονομική κρίση ελληνικό λαό, είχε επίσης χωριστές συναντήσεις με τους προέδρους του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν και του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα