Επικίνδυνα τα τατουάζ με μαύρη χέννα

17:05 21/7/2011 - Πηγή: 24wro
Έντονες αλλεργικές αντιδράσεις...
ακόμη και μη αναστρέψιμες για το υπόλοιπο της ζωής του καταναλωτή, προκαλούν τα τατουάζ από μαύρη χέννα. Σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), τα δημοφιλή - κυρίως μεταξύ των νέων - τατουάζ από μαύρη χέννα, αποτελούν μια σοβαρή και επαναλαμβανόμενη απειλή για την υγεία των πολιτών.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΚΕΠΚΑ επισημαίνεται «για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, προστίθεται μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών. Αυτές
οι υψηλές συγκεντρώσεις χρωστικών πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν μόνιμη ζημιά στο δέρμα, αλλεργική, εξ επαφής δερματίτιδα και ανάπτυξη πολυευαισθησίας. Για σοβαρά περιστατικά, χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα ακόμα και εισαγωγή σε νοσοκομείο ».
Τα συμπτώματα, συνήθως εμφανίζονται μέσα σε τρεις έως δώδεκα ημέρες.
Τι να προσέχουμε
Πριν κάνουμε το τατουάζ, θα πρέπει πάντα να ζητάμε πληροφορίες για την προέλευση της πάστας χέννας και κατάλογο των συστατικών και οδηγιών, για να διαπιστωθεί το είδος της πάστας. «Αν οι καλλιτέχνες - δημιουργοί δεν είναι σε θέση να μας δώσουν ακριβή πληροφόρηση, για το προϊόν τους, τότε, αποφεύγουμε το τατουάζ», αναφέρουν οι ειδικοί του ΚΕΠΚΑ.

Το χρώμα της πάστας με φυσική χέννα, κυμαίνεται από πράσινο - καφέ μέχρι καφέ. Αν το χρώμα της πάστας είναι πιο σκούρο (μαύρο), τότε, πιθανότατα, έχουν προστεθεί, στην πάστα, χρωστικές.

Επίσης, ο χρόνος δράσης της φυσικής χέννας είναι πολύ μεγαλύτερος από τη μαύρη. Σε περίπτωση που σας πουν πως σε μία ώρα θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να το αποφύγετε, αφού θα πρόκειται σίγουρα για μαύρη χέννα.
newsbomb.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα