Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, βοριάδες και κρύο

23:06 7/11/2012 - Πηγή: 24wro
Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με καταιγίδες, ισχυρούς βοριάδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από σήμερα...
και από τα βόρεια, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή κυρίως αύριο με τις ελάχιστες τιμές νωρίς το πρωί να φτάνουν κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου στη βορειοδυτική Ελλάδα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν
σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, με υψόμετρο πάνω από τα 1.700 μέτρα.

Οι ενισχυμένοι βοριάδες θα φτάσουν σήμερα 8 και αύριο Πέμπτη τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα έντονοι και στην Αττική, ιδίως στις ανατολικές περιοχές.

Ειδικότερα, για σήμερα από αργά το απόγευμα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στις Κυκλάδες.

Για αύριο Πέμπτη, από τις πρώτες πρωινές ώρες οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία όμως και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα