Επιχείρηση επόμενη μέρα από Βενιζέλο

00:33 14/11/2012 - Πηγή: 24wro

Μεταξύ κυβερνητικής σφύρας και εσωκομματικού άκμονα βρίσκεται η...

Ιπποκράτους, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διατηρεί ως κυρίαρχη προτεραιότητα τη σθεναρή στήριξη του εθνικού στόχου για την εκταμίευση της δόσης και ταυτόχρονα να σχεδιάζει την «επόμενη μέρα» της ανασυγκρότησης του γεμάτου τραύματα ΠΑΣΟΚ.

Δύο «γραμμές» καταγράφονται εντός
του ΠΑΣΟΚ για τον ανασχηματισμό. Ευρύτερη συμμετοχή και ίσως με τον Ευ. Βενιζέλο σε θέση αντιπροέδρου στην κυβέρνηση ή αποχώρηση όπως του έχουν προτείνει διάφορα στελέχη και ο πρόσφατα διαγραμμένος Κ. Σκανδαλίδης
Η επιχείρηση κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, καθώς η τελική επιλογή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό της συμμετοχής του στην κυβέρνηση θα καθορίσει εν πολλοίς και τις συγκρουόμενες «διαδρομές» στο εσωκομματικό πεδίο. Χθες το μεσημέρι ο κ. Βενιζέλος προσήλθε και παρέμεινε όχι παραπάνω από 45 λεπτά στη σύσκεψη του επιτελείου του στην Ιπποκράτους.

Ο ίδιος έθεσε το ζήτημα της κυβερνητικής λειτουργίας -«πρέπει να μπουν κανόνες» φέρεται ότι είπε- αλλά τόνισε εξαρχής ότι δεν δέχεται... λέξη ή κουβέντα για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Αλλωστε -διαπιστώνει στενός συνεργάτης του- ούτε ο πρωθυπουργός έχει κάνει νύξη, αφού αυτήν τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τη χρηματοδότηση της χώρας.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η Ιπποκράτους γνωρίζει ότι η ενασχόληση με το θέμα θα αναδείξει νέα διλήμματα και τις δύο «γραμμές» που καταγράφονται εντός του ΠΑΣΟΚ. Ευρύτερη συμμετοχή και ίσως με τον Ευ. Βενιζέλο σε θέση αντιπροέδρου στην κυβέρνηση ή αποχώρηση όπως του έχουν προτείνει διάφορα στελέχη και ο πρόσφατα διαγραμμένος Κώστας Σκανδαλίδης;

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δείχνει αποφασισμένος να μην ανοίξει προς το παρόν τα «χαρτιά» του στα στελέχη της Ιπποκράτους. Εντούτοις ακούγεται ότι οι κ. Σαχινίδης, Σηφουνάκης, Μανιάτης, Κουκουλόπουλος κ.ά. δεν αποκλείεται όταν «έρθει η ώρα» να προταθούν για τον ορισμό τους από το ΠΑΣΟΚ στο υπουργικό συμβούλιο.

«Οχι» για σύγκληση της ΚΟ
Ταυτόχρονα, οι στενοί του συνεργάτες έχοντας το «ανηφορικό» πλάνο της διαχείρισης του εσωκομματικού αλαλούμ, αναρωτήθηκαν στη συνεδρίαση αν θα συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα, που δι' επιστολής ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος εκτιμώντας ότι πρέπει να εξεταστούν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα - κάτι που άπαντες θεώρησαν ως έμμεση εισήγηση αλλαγής ηγεσίας.

Αν και σύντομη η συζήτηση στην Ιπποκράτους, λέγεται ότι δεν έλειψαν οι έντονες διαφωνίες, κυρίως για το ίδιο θέμα. Η απόφαση ήταν συγκεκριμένη. Οχι συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά δύο συνεδριάσεις των ΚΤΕ Εργασίας (Οικονομικών και Ανάπτυξης), Τετάρτη και Πέμπτη για την ενημέρωση με έμφαση στις οικονομικές εξελίξεις και για το νέο ΕΣΠΑ.

Η σύγκρουση αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας; Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Βενιζέλος θέλει να κερδίσει χρόνο, ώστε να πέσουν οι τόνοι και στο μεσοδιάστημα να μπορέσει να καταλήξει στη λίστα με τα στελέχη που θα αναλάβουν «πρωταγωνιστικούς ρόλους» για την προετοιμασία το
Keywords
Τυχαία Θέματα