Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί για τον εορτασμό της 38ης επετείου του Πολυτεχνείου

08:36 17/11/2011 - Πηγή: 24wro
Eπί ποδός θα βρίσκονται από τα πρωί της Πέμπτης έως αργά το βράδυ περίπου επτά...
χιλιάδες αστυνομικοί οι οποίοι θα διατεθούν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στην Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι στόχος είναι οι πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην πορεία και επεσήμαναν ότι ο υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής έχει ζητήσει «όσοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και της κινητοποίησης των φοιτητών και του λαού θα πρέπει
να αναλάβουν και ξεκάθαρες, αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την περιφρούρησή τους».

Την Τετάρτη έγιναν καταθέσεις στεφάνων και οι προγραμματισμένες στον χώρο επισκέψεις σχολείων, μεμονωμένων μαθητών, φοιτητών και πολλών γονιών με τα παιδιά τους.

Σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχων, εκπρόσωποι της Εθνικής Αντίστασης ήταν από τους πρώτους που απέτισαν φόρο τιμής στο μνημείο του Πολυτεχνείου. Ακολούθησαν εκπρόσωποι των ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, αλλά και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Φοιτητές έχουν αναρτήσει πανό με το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία».

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της επετείου με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Οι πύλες του ιδρύματος θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι και στις 2 προγραμματίζεται να ξεκινήσει η κεντρική εκδήλωση, ενώ μόλις ολοκληρωθεί θα αρχίσει η πορεία.


Keywords
Τυχαία Θέματα