Επενδύοντας στα ... σκουλήκια

09:52 11/12/2012 - Πηγή: 24wro
Η Maria Rodriguez είναι ο άνθρωπος που είδε την ευκαιρία εκεί που οι περισσότεροι θα...
απέστραφαν το βλέμμα: στα σκουλήκια. Και πίστεψε τόσο σ’ αυτά ώστε δημιούργησε την εταιρεία Byoearth, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ χρησιμοποιεί τα σκουλήκια για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Χάρη σ’ αυτά, τα οργανικά απόβλητα, όπως οι φλούδες φρούτων και λαχανικών, μετατρέπονται σε κομπόστ, δηλαδή σε οργανικό λίπασμα το οποίο έχει εξαιρετικές ιδιότητες για τα φυτά του κήπου, αλλά και για τις καλλιέργειες. Κυρίως όμως είναι ένα
λίπασμα πολύ πιο φιλικό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον συγκριτικά με τα χημικά. Παράλληλα, η εταιρεία της δίνει μια προοπτική ανάπτυξης στους οικονομικά ασθενέστερα πληθυσμούς της χώρας της.

Η Rodriguez κατάγεται από τη Γουατεμάλα όπου το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, το 56% συγκεκριμένα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Αρχικά δεν είχε σκεφτεί ότι τα σκουλήκια μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή ανάπτυξης για τις αγροτικές περιοχές της χώρας. Στην πορεία όμως άλλαξε γνώμη. Σήμερα συνεργάζεται με διάφορες οργανώσεις στη Γουατεμάλα αλλά και στο Μεξικό στήνοντας μονάδες κομποστοποίησης δίπλα σε σημεία όπως φυτείες καφέ, όπου υπάρχουν πολλά οργανικά απόβλητα. Αρκετοί ήταν εκείνοι που αντιμετώπισαν με έκπληξη και δυσπιστία τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, εκείνη όμως κατάφερε να τους πείσει ότι τελικά δεν χρειάζεται να ασχοληθείς μόνο με την υψηλή τεχνολογία για να προκόψεις, αλλά και με πράγματα που φαινομενικά δείχνουν απλά.

Το βασικό κεφάλαιο της Byoearth, όπως είναι φυσικό, δεν είναι άλλο από τα σκουλήκια, τα οποία έχουν την ιδιότητα να πολλαπλασιάζονται κάθε 90 ημέρες. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Rodriguez «τα αγοράζεις μια φορά και μετά δεν χρειάζεται να ξαναπενδύσεις σ’ αυτά».

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα