Επανέρχεται ο Ρέσλερ με την πρόταση του Επιτρόπου

11:08 2/3/2012 - Πηγή: 24wro

Υπέρ του ορισμού Επιτρόπου για την Ελλάδα τάσσεται εκ νέου ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ στην εφημερίδα ...Handelsblatt και διερωτάται για ποιο λόγο αντιτίθεται η ελληνική πλευρά στην πρόταση αυτή.

«Ένας επίτροπος για την ανοικοδόμηση, ο οποίος θα οριζόταν μεταξύ των 27 επιτρόπων της ΕΕ, θα είχε την κύρια ευθύνη για την προώθηση της ανάπτυξης και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» στη χώρα, δηλώνει.

«Δεν καταλαβαίνω το γεγονός ότι από την ελληνική πλευρά
αντιτίθενται σ' αυτή την πρόταση», πρόσθεσε ο Ρέσλερ αναφερόμενος στην ιδέα για έναν επίτροπο που θα ασχοληθεί ειδικά με το θέμα της Ελλάδας. «Έχω μερικές φορές την εντύπωση πως ο ελληνικός λαός έχει συνείδηση των θυσιών που είναι απαραίτητες, αλλά οι ελληνικές ελίτ δεν θέλουν να απαρνηθούν τα προνόμιά τους» συνέχισε.
Για την πρόταση του Επιτρόπου ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε δώσει διευκρινίσεις σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» και τη βελγική «La Libre Belgique». Ο κ. Γιουνκέρ τόνισε ότι η πρότασή του δεν έχει σχέση με εκείνη που είχαν υποβάλει πρόσφατα οι Γερμανοί, οι οποίοι είχαν προτείνει να οριστεί επίτροπος με δικαίωμα βέτο σε θέματα προϋπολογισμού.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε δηλώσει ότι τα προβλήματα της Ελλάδα δεν θα τα λύσει ένας επίτροπος, αλλά η χώρα η ίδια, προσθέτοντας ότι προς το παρόν επαρκεί η Ομάδα Δράσης (Task Force) που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπη για το σκοπό αυτό.
Keywords
Τυχαία Θέματα