Ενας έξυπνος έσπασε το απόρρητο των smartphones

04:23 16/7/2012 - Πηγή: 24wro

Καμιά τηλεφωνική συνομιλία δεν είναι τελικά απόλυτα ασφαλής...
«Βόμβα» για την ασφάλεια των κινητών νέας γενιάς, γνωστών και ως smartphones, χαρακτηρίζεται η υπόθεση του 33χρονου διαχειριστή ιστοσελίδας πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού και ενίοτε και ντετέκτιβ, ο οποίος με λογισμικό που έφτιαξε είχε «σπάσει» το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών.

Μάλιστα διαφήμιζε σε πελάτες τη δυνατότητα υποκλοπής τηλεφωνικών ή προφορικών συνομιλιών. Ο 33χρονος παρείχε τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο τηλεφωνίας και πρόσβασης
- καταγραφής των τηλεφωνικών συνομιλιών, παρακάμπτοντας την ασφάλεια του δικτύου. Πέρα της υποκλοπής - καταγραφής της «φωνής» είχε παράλληλα τη δυνατότητα καταγραφής των γραπτών μηνυμάτων (SMS), αλλά και της γεωγραφικής θέσης - εκπομπής του κινητού, εφόσον ήταν εφοδιασμένο με GPS. Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρείχε τη δυνατότητα στο χρήστη, σε περίπτωση που δεχόταν η συσκευή κλήση από «απόρρητο» νούμερο, να προωθεί την κλήση σε εταιρεία του εξωτερικού, μέσω του διαδικτύου, και στη συνέχεια να ενημερώνεται για τον αριθμό κλήσης, παρακάμπτοντας έτσι το απόρρητο των επικοινωνιών. Επίσης, διαφήμιζε ? προωθούσε στην αγορά συσκευές που τοποθετούνται σε χώρους με σκοπό την υποκλοπή προφορικών συνομιλιών και εν συνεχεία την αποστολή τους σε συγκεκριμένο αποδέκτη, μέσω του δικτύου της τηλεφωνίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα