Ένας ακόμα λύκος νεκρός σε τροχαίο

17:04 28/11/2012 - Πηγή: 24wro
Ένας ακόμη λύκος - ο τρίτος για φέτος - σκοτώθηκε σε τροχαίο...
που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, σύμφωνα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Το τροχαίο συνέβη την περασμένη Κυριακή, πολύ κοντά στον οικισμό Βαλτόνερα του νομού Φλώρινας, στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας - Πτολεμαΐδας. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο θάνατος επήλθε ακαριαία για το ζώο, το οποίο και εγκατέλειψε ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποίησε κάτοικος της κοινότητας Αετού, τα μέλη της οποίας βρέθηκαν στο σημείο και διαπίστωσαν πως το άτυχο ζώο είχε ήδη εκπνεύσει.

Σε περιπτώσεις
τροχαίων ατυχημάτων με θύματα άγρια ζώα, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές, περιθάλπει τα τραυματισμένα ζώα και φροντίζει για την ασφαλή επιστροφή τους στο φυσικό περιβάλλον, συλλέγει σημαντικά επιστημονικά δεδομένα για τη μελέτη και προστασία της άγριας πανίδας και φροντίζει για την ασφαλή ταφή των νεκρών ζώων.

Συνολικά ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προτείνει στην Πολιτεία τη λήψη των ενδεδειγμένων προστατευτικών μέτρων για την ασφάλεια των οδηγών και της άγριας πανίδας στους μεγάλους οδικούς άξονες και πιέζει για την υλοποίηση και εφαρμογή τους.

Οι διερχόμενοι οδηγοί τις επαρχιακές οδικές οδούς ημιορεινών και δασικών περιοχών οφείλουν να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για το καλό ανθρώπων και ζώων.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε το πιο σπάνιο και πολύτιμο κομμάτι της φύσης, την άγρια ζωή.
Keywords
Τυχαία Θέματα