Ένα video game για ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό

06:28 19/5/2012 - Πηγή: 24wro

Το Πανεπιστήμιο του Newcastle εφαρμόζει αυτό τον καιρό μια πρωτοποριακή θεραπεία σε περιπτώσεις ασθενών...

που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς οι ασθενείς φαίνεται να βρίσκουν αρκετά ενδιαφέρουσα τη νέα αυτή μέθοδο.

Ως γνωστόν, οι ασθενείς που καταφέρνουν να επιβιώσουν μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο έχουν πολύ συχνά προβλήματα στην εκτέλεση βασικών κινήσεων. Ένα ποσοστό της ικανότητας για
κίνηση επανέρχεται με φυσιοθεραπεία, η οποία όμως είναι αρκετά βαρετή ως διαδικασία. Εδώ ακριβώς είναι η καινοτομία του video game που έχει αναπτύξει το Πανεπιστήμιο.

Το παιχνίδι λέγεται Circus Challenge και ο παίκτης καλείται να εκτελέσει μια σειρά δραστηριοτήτων από το τσίρκο χρησιμοποιώντας motion controllers. Έτσι, υπάρχουν minigames με θέμα π.χ. την εξημέρωση άγριων ζώων ή την εκτέλεση ζογκλερικών κόλπων.

Ο 68χρονος Danny Mann, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό τον περασμένο Φεβρουάριο, είναι ένας από τους ασθενείς που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα. "Είναι κάτι διαφορετικό που με κάνει να θέλω να συνεχίσω τη θεραπεία. Είναι η πρώτη φορά που παίζω video game. Δεν έχω καν υπολογιστή. Θέλω να παίξω αυτό το παιχνίδι με τα εγγόνια μου", λέει ο ασθενής.

Ακόμα κι αν τα αποτελέσματα του video game σε βάθος χρόνου δεν είναι καλύτερα από τη φυσιοθεραπεία, και μόνο το γεγονός ότι προσφέρει μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα στους ασθενείς είναι αρκετός λόγος για να επεκταθεί η χρήση του.
Keywords
Τυχαία Θέματα