Ένα σπίτι για πεταλούδες

22:26 16/11/2011 - Πηγή: 24wro
Τι πιο όμορφο και σπάνιο από τα χρώματα στα φτερά μια μικρής πεταλούδας... Την απαράμιλλη γοητεία και την προσεγμένη στα χρώματα λεπτομέρεια του συγκεκριμένου εντόμου εκτίμησαν οι ιδρυτές του «Butterfly House» που βρίσκεται στο Μιζούρι των Η.Π.Α. και αποτελεί τμήμα των περίφημων Βοτανικών Κήπων της περιοχής.



Στο κέντρο της κατασκευής, σε μια θολωτή γυάλινη αίθουσα ζουν 80 διαφορετικά είδη πεταλούδας από όλο τον κόσμο.



Το εντυπωσιακό τοπίο συμπληρώνουν τα τροπικά φυτά και οι τεχνητές λιμνούλες, τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη της πεταλούδας, σε ένα περιβάλλον
που μοιάζει πολύ με το φυσικό της. Επιπλέον, τα φυτά είναι ειδικά επιλεγμένα, ώστε να δημιουργούν τον ιδανικό βιότοπο για τη φιλοξενία των πεταλούδων.



Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μια απλοϊκή κάμπια να μεταμορφώνεται σε εντυπωσιακή πεταλούδα. Επίσης, μπορούν να παρακολουθήσουν ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 17 λεπτών για τη συμπεριφορά των εν λόγω εντόμων.



Το «Butterfly House» είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να δούμε και να αισθανθούμε την ομορφιά και το θαύμα της φύσης, τη γέννηση και την εξέλιξη ενός εντόμου τόσο μικρού, που όμως κρύβει μέσα του κάτι πολύ μεγάλο, το μεγαλείο της ζωής...


Keywords
Τυχαία Θέματα