Ένα κάστρο σε τιμή ευκαιρίας...

08:52 27/10/2012 - Πηγή: 24wro
Για όσους βλέπουν τις επενδύσεις στα ακίνητα με άλλο μάτι και παράλληλα γοητεύονται από...
τον κόσμο της ιπποσύνης, με 685.000 ευρώ μπορούν να αποκτήσουν ένα αυθεντικό μεσαιωνικό κάστρο στη Σκωτία. Η ιστορία του Inverquharity Castle ξεκινάει κάπου στο 1440, όταν μπήκαν τα θεμέλια για το κάστρο της οικογένειας Όγκιλβυ. Εκεί μεγάλωσαν 14 γενιές Όγκιλβυ μέχρι το 1970 που το ιστορικό ακίνητο πέρασε στα χέρια των σημερινών ιδιοκτητών του. Το Inverquharity Castle διαθέτει τοίχους με
πάχος 2,5 μέτρα, θολωτές αίθουσες με τεράστια τζάκια, μια σιδερένια πόρτα, η οποία κράτησε μακριά από το κάστρο εκατοντάδες εισβολείς και καταπληκτική θέα από τις επάλξεις. Κάθε δωμάτιο είναι και ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας σε ένα κτίσμα που κουβαλάει μια μοναδική αύρα.

Όταν οι ιδιοκτήτες του το αγόρασαν το 1970 χρειάστηκαν τρία χρόνια για να το ανακαινίσουν, αλλά το αποτέλεσμα τους αποζημίωσε. Γιατί όμως να πουλήσει κανείς ένα τέτοιο κτίριο; Διότι το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον. Οι ιδιοκτήτες του είναι πια μεγάλοι σε ηλικία και δεν μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες του πύργου. Και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για ασανσέρ.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα