Εμβέλειας 10.000 χλμ ο πύραυλος της Πιονγκγιάνγκ

13:37 23/12/2012 - Πηγή: 24wro
Με δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με γόμωση μισού τόννου και βεληνεκούς περίπου...
10.000 χλμ ισοδυναμεί η πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα, υποστήριξε σήμερα ο νοτιοκορεατικός στρατός.

Στις 12 Δεκεμβρίου η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε μία επιτυχή εκτόξευση ενός πυραύλου τύπου Ούνχα 3, με φορτίο έναν μη στρατιωτικό
δορυφόρο, που σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ εξυπηρετούσε καθαρά επιστημονικούς σκοπούς.

Για τα συμπεράσματά του, ο νοτιοκορεατικός στρατός βασίσθηκε στην ανάλυση της δεξεμενής του ειδικού καυσίμου, που όταν συνδυασθεί με άλλο προϊόν προκαλεί την απαραίτητη ανάφλεξη του τελευταίου για την προώθηση του πυραύλου, η οποία είχε καταλήξει στη θάλασσα κατά τη διαδικασία της εκτόξευσης, και την οποία περισυνέλεξε το ναυτικό της Σεούλ.

«Επί τη βάσει των αναλύσεών μας και κατόπιν μίας εξομοίωσης της δοκιμής, ο πύραυλος αυτός έχει ικανότητα πτήσης άνω των 10.000 χλμ, φέροντας γόμωση μεταξύ 500-600 κιλών», υπογράμμισε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης.

Η πτητική του ικανότητα σε τέτοια απόσταση θα επέτρεπε στον πύραυλο να πλήξει οποιονδήποτε στόχο στην Ασία, την Ανατολική Ευρώπη, τη Δυτική Αφρική, την Αλάσκα κι ένα τμήμα των δυτικών ακτών των ΗΠΑ, ανάμεσά τους και το Σαν Φρανσίσκο.

Η δεξαμενή καυσίμων βρισκόταν στον πρώτο πύργο του πυραύλου. Απουσία του δεύτερου και τρίτου πύργου του πυραύλου, οι νοτιοκορεάτες επιστήμονες δεν ήσαν σε θέση να καθορίσουν εάν ο πύραυλος μπόρεσε να επιστρέψει στην ατμόσφαιρα, ένα στοιχείο που είναι σημαντικό για την τεχνολογία ανάπτυξης των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Τα θραύσματα που περισυνελέγησαν από το νοτιοκορεατικό ναυτικό ήσαν οκτώ πίνακες αλουμινίου και μαγνησίου, ενωμένες με ηλεκτροκόλληση που έγινε με το χέρι. «Η συγκόλληση είχε γίνει χονδροειδώς, με το χέρι», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, προσθέτοντας πως αυτού του είδους οι δεξαμενές για την αποθήκευση τοξικών χημικών προϊόντων σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιείται από δυνάμεις που διαθέτουν προηγμένη διαστημική τεχνολογία.

Το ναυτικό περισυνέλεξε επίσης από την Κίτρινη Θάλασσα μία δεξαμενή καυσίμων, έναν θάλαμο ανάφλεξης και μία ράβδο ώσης του κινητήρα, τα οποία αναλύονται από την Παρασκευή, μεταδίδει το πρακτορείο Γιονχάπ.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα