Εμφύλιος πόλεμος στην Ευρωζώνη!

09:47 16/2/2012 - Πηγή: 24wro
Επίθεση στη Γαλλία και τη Γερμανία για τις επιλογές τους, παλιές και πρόσφατες, αλλά και...
για τη σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

«Μπορούμε σίγουρα να κρίνουμε την σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται σήμερα η Ελλάδα υπερβολική», είπε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ απέρριψε την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη.

«Δεν μπορούμε να μας επιτρέψουμε το ευρώ να γίνει ένας παράγοντας διάσπασης και διαχωρισμού μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών. Υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Η ΕΕ είναι σημαντικό να περιλαμβάνει, όχι να αποκλείει», πρόσθεσε.

Όπως ήταν φυσικό, σχολίασε με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος τις πολιτικές πρακτικές των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, πρακτικές που «κατάρτιζαν έναν πλήρη κατάλογο των χειρότερων πρακτικών στην Ευρώπη. Μεταξύ αυτών η διαφθορά, ο νεποτισμός, η έλλειψη ανταγωνισμού, οι παρατυπίες σε κρατικές συμβάσεις και η φοροδιαφυγή, αλλά και η παραποίηση των στοιχείων του προϋπολογισμού προς τη Eurostat».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός εκτόξευσε τα πυρά του σε Βερολίνο και Παρίσι, προειδοποιώντας ότι η κρίση στην ευρωζώνη και οι οικονομικές ανισότητες ανάμεσα στις χώρες του Βορρά και εκείνες του Νότου μπορούν να προκαλέσουν εμφύλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Δεν έχει και άδικο…

Η μόνη ένσταση που έχουμε είναι κατά πόσο είμαστε φίλοι με τους Ευρωπαίους για να ονομαστεί ο πόλεμος «εμφύλιος»!
Keywords
Τυχαία Θέματα