Ελεύθερος με εγγύηση 250.000 ευρώ ο Σταύρος Ψωμιάδης

05:55 28/6/2011 - Πηγή: 24wro

Ελεύθερος αφέθηκε με περιοριστικούς όρους και υψηλή εγγύηση…



ο Σταύρος Ψωμιάδης, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες. Πρώτη προφυλάκιση για τα στημένα ματς. Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας: Ενδεχόμενο υποβιβασμού των εμπλεκομένων ομάδων στα στημένα. Απολογούνται οι 11 κατηγορούμενοι. Κούγιας: «Δέχομαι εκβιαστικά μηνύματα». Την ώρα που η ελληνική κοινή γνώμη συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου με τα στημένα παιχνίδια, μια δεύτερη δικογραφία, προερχόμενη από τη Θεσσαλονίκη,
αναμένεται να προκαλέσει νέο σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις προσεχείς ημέρες, γράφουν «Τα Νέα».

Με εγγύηση 250.000 ευρώ και με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο Σταύρος Ψωμιάδης, όπως αποφάσισαν χθες από κοινού εισαγγελέας και ανακριτής.


Στον πρόεδρο της Καβάλας απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ πλέον αναμένεται η παράδοση στις Αρχές του πατέρα του, Μάκη, ο οποίος είχε θέσει ως προϋπόθεση την ελευθερία του γιου του.


Ο Ψωμιάδης αρνείται τις κατηγορίες της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης που του αποδίδονται, στο υπόμνημα που παρέδωσε στον 9ο Τακτικό Ανακριτή. Ισχυρίζεται στο υπόμνημά του ότι μετέχει τυπικά στην ΠΑΕ Καβάλας «όπως τούτο προκύπτει ακόμη και από την πορισματική αναφορά της εισαγγελέως, στην οποία αναφέρεται ότι ο πατέρας μου Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από τη διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλας».


Ο κατηγορούμενος τονίζει ότι δεν μετέχει σε καμία εγκληματική οργάνωση και ότι δεν είχε την πρόθεση, ούτε και τη δυνατότητα να συμμετάσχει. «Ουδένα απείλησα, ουδένα εξεβίασα, εξαπάτησα ή δωροδόκησα, όπως και ουδέποτε είχα σκοπό να πράξω κάτι τέτοιο. Ουδέποτε στοιχημάτισα για στημένο αγώνα, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω παρένθετου προσώπου».


Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι έχει υποστεί βαρύτατο διασυρμό από τα ΜΜΕ, ο οποίος συνιστά βαρύτατη προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και «αποτελεί μονομερή, βάναυση και λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπό μου την οποία δεν μπορώ να αντιμετωπίσω αφού δεν έχω τη θεσμική δυνατότητα να απαντήσω στους εκδοτικούς και τηλεοπτικούς κολοσσούς οι οποίοι χάρην κερδοσκοπίας εμπορεύονται την εμπλοκή μου σε μία ποινική υπόθεση στην οποία είμαι αμέτοχος».


Τέλος, αναφέρει ότι παρέχει τη συναίνεσή του στη διερεύνηση όλων των περιουσιακών του στοιχείων από τις δικαστικές αρχές, διερεύνηση την οποία και ζητάει. Προτείνει δε ως μάρτυρες τους Σοφοκλή Πιλάβιο, Πατρίκ Κομνηνό και Ιωάννη Οικονομάκη (νομικός σύμβουλος Σούπερ Λιγκ).


Μετά τον Σταύρο Ψωμιάδη, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή και ο Ανδρέας Δημόπουλος, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.


Πρώτη προφυλάκιση για την υπόθεση


Η πρώτη προφυλάκιση στην πολύκροτη υπόθεση των «στημένων» αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού που εδώ και λίγα 24ωρα ταλανίζει το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι πλέον
Keywords
Τυχαία Θέματα