Έκοψαν το ρεύμα σε κατάκοιτη 80χρονη!

21:57 21/11/2012 - Πηγή: 24wro
Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι ζει από τις 8 Οκτωβρίου μία 80χρονη γυναίκα και ο 18χρονος εγγονός της...
καθώς η ΔΕΗ αποφάσισε να της κόψει την ηλεκτροδότηση μέσα στο χειμώνα για οφειλή 1.300 ευρώ. Ο εγγονός της μοιράζει διαφημιστικά φυλλάδια προσπαθώντας να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό για την επανασύνδεση αλλά και για να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό στην κατάκοιτη γιαγιά του που βρίσκεται «φυλακισμένη» σε ένα δωμάτιο χωρίς ρεύμα στερούμενοι
βασικές συνθήκες υγιεινής και αξιοπρέπειας.

Στο φτωχικό σπίτι στην οδό Κριμαίας στην Άνω Γλυφάδα οι λέξεις αξιοπρέπεια, κοινωνική συνοχή, κοινωνική πολιτική, έσβησαν όπως και οι λάμπες από τα φωτιστικά το πρωί της 8ης Οκτωβρίου.

Η ΔΕΗ αποφάσισε να εξαντλήσει τα αποθέματα της «υπομονής» της σε βάρος δύο πολιτών που όσο πλησιάζουμε προς το Δεκέμβριο θα καλείται να ζει με την θερμότητα που προσφέρουν οι φτωχικές κουβέρτες, να κάνουν μπάνιο με νερό από τη βρύση και να επιβιώνουν σαν τα « ποντίκια» στα σκοτεινά δωμάτια του σπιτιού.

Η 80χρονη με σύνταξη 155 ευρώ από το Ελληνικό κράτος και 279 ευρώ από την Γερμανία, μιας και ο σύζυγος της δούλευε εκεί όσο ήταν ζωντανός κλήθηκε να ανταπεξέλθει τόσο στα χαράτσια και στις αυξήσεις όλων των βασικών προϊόντων όσο και στην ανατροφή του 18χρονου εγγονού της.

Τον 18χρονο Α. ανέλαβε να μεγαλώσει η ηλικιωμένη καθώς οι γονείς του έχουν να θρέψουν άλλα 9 παιδιά. Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της 80χρονης βρίσκονται οι γείτονές της που της προσφέρουν ρούχα και φαγητό και προσπαθούν μαζί με τον εγγονό της να συγκεντρώσουν τα χρήματα για να επανασυνδεθεί το ρεύμα. Τόσο η εκκλησία όσο και ο δήμος δεν έχουν κάνει καμία ουσιαστική προσπάθεια για να βοηθήσουν τους δύο συμπολίτες μας που δοκιμάζονται με το χειρότερο τρόπο. Ο Α. μοιράζει διαφημιστικά φυλλάδια για 3, 5 ευρώ την ώρα σε δρόμους και πολυκατοικίες.

Τελείωσε το γυμνάσιο και όταν ερωτάται γιατί σταμάτησε το σχολείο απαντάει απλά πώς, «έπρεπε να δουλέψω για να ζήσουμε».

Πίσω από τις κλειστές κουρτίνες τους σπιτιού του ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον, αλλά τα όνειρά του στην Ελλάδα του 2012 σταματάνε όταν βραδιάζει και πέφτει η θερμοκρασία. Τότε είναι που συνειδητοποιεί πώς, στο απόλυτο σκοτάδι δεν υπάρχει καμία αχτίδα ελπίδας αν δεν έχεις να πληρώσεις…

thebest.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα