Εισέβαλαν με Καλάσνικοφ στο σπίτι πλαστικού χειρούργουeplamoll

14:56 4/11/2011 - Πηγή: 24wro
Εισέβαλαν με Καλάσνικοφ στο σπίτι πασίγνωστου πλαστικού χειρούργου...
Στιγμές αγωνίας έζησαν ο γιατρός Θανάσης Σκούρας και η οικογένειά του, οι οποίοι έπεσαν θύμα αδίστακτης συμμορίας ληστών.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ρινοπλαστικής, που ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ, ανοίγει την καρδιά του και μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την εφιαλτική περιπέτειά του. Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα συνέβησαν μέσα στην οικία του, στο Πικέρμι, όταν πέντε άτομα τα έκαναν γυαλιά
καρφιά για να βρουν χρήματα και κοσμήματα. Οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που διαθέτει ο γιατρός των επωνύμων κατέγραψαν όλα όσα διαδραματίστηκαν στους περιβάλλοντες αλλά και στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού. Ευχαριστεί τον Θεό που την ώρα της εισβολής δεν ήταν ούτε αυτός ούτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του μέσα στο σπίτι και έτσι δεν βίωσε παρόμοιες στιγμές με αυτές του συναδέλφου του Ανδρέα Φουστάνου.

Οι πέντε σωματώδεις δράστες, οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και λοστούς, μπήκαν στη μονοκατοικία του γιατρού και παρέμειναν σε αυτήν τρεισήμισι ώρες. Αρπαξαν κοσμήματα μεγάλης αξίας, πολύτιμα αντικείμενα και έφυγαν με ένα πολυτελές αυτοκίνητο από το γκαράζ του σπιτιού.

«Ολα ξεκίνησαν στις 9.10 το βράδυ όταν ένας άγνωστος με καπέλο χτύπησε το κουδούνι της εξωτερικής πόρτας προκειμένου να εξακριβώσει αν βρισκόμασταν στο σπίτι» λέει ο κ. Σκούρας, ρινοπλαστικός ΩΡΛ, και περιγράφει τις πραγματικά απίστευτες σκηνές που ακολούθησαν, όπως αυτές καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας. «Οταν διαπίστωσε πως το πεδίο ήταν ελεύθερο, έδωσε σήμα και τότε εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα που περίμεναν στο πλαϊνό μέρος του σπιτιού, έξω από το γκαράζ. Χωρίς να χάσουν χρόνο, οι άγνωστοι πήδηξαν τα κάγκελα του κήπου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν έξω από ένα πααράθυρο που δεν είναι ορατό από τον δρόμο. Εκεί, προκειμένου να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη, φόρεσαν γάντια αλλά και λευκές στολές, όμοιες με αυτές των αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Στη συνέχεια, έσπασαν την μπαλκονόπορτα με λοστούς και κατάφεραν να εισβάλουν στο εσωτερικό».

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο κ. Σκούρας, οι αδίστακτοι δράστες πριν τρυπώσουν στη βίλα είχαν φροντίσει να κόψουν τα καλώδια του ΟΤΕ, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί κανένα τηλέφωνο στα γειτονικά σπίτια. Παράλληλα, με αυτή τους την κίνηση κατέστησαν άχρηστο το υπερσύγχρονο σύστημα συναγερμού, αφού αν και λειτουργούσε δεν μπορούσε να αποστείλει σήμα στην ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.

«Οι δράστες πίστευαν ότι στο σπίτι υπάρχει χρηματοκιβώτιο και έτσι μόλις τρύπωσαν μέσα άρχισαν να ψάχνουν απεγνωσμένα για να το βρουν. Μάλιστα, άναψαν όλα τα φώτα, ακόμη και τα εξωτερικά των μπαλκονιών, χωρίς να σκεφτούν ότι μπορεί να γίνουν αντιληπτοί από τους γείτονες» αναφέρει ο γνωστός πλαστικός χειρούργος και συνεχίζει: «Κάποιοι έκαναν φύλλο και φτερό το ισόγειο και κάποιοι άλλοι ανέβηκαν στους
Keywords
Τυχαία Θέματα