Είναι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ο πιο σέξι άνδρας;

11:19 29/11/2012 - Πηγή: 24wro


Η είδηση που δημοσίευσε το αμερικανικό περιοδικό Onion ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν ψηφίστηκε...
από τους συντάκτες του ως ο πιο σέξι άνδρας παγκοσμίως για το 2012 αναδημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση της επίσημης εφημερίδας του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Χωρίς να αντιληφθεί ότι πρόκειται για ψεύτικο ρεπορτάζ, η εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία δημοσίευσε χθες Τρίτη μία φωτογραφία του στην ιστοσελίδα της ως φόρο τιμής στον 29χρονο βορειοκορεάτη ηγέτη με τον τίτλο "Ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας ανακηρύχθηκε ο «πιο σέξι άνδρας» από το περιοδικό Onion για το 2012".

Η εφημερίδα, μάλιστα, επικαλέστηκε το πλαστό ρεπορτάζ του περιοδικού με το εξής σχόλιο: "Με την ακαταμάχητη ομορφιά του, το στρογγυλό του πρόσωπο, την αγορίστικη γοητεία και το δυνατό και ρωμαλέο του σώμα, αυτός ο ηγέτης δεν θα μπορούσε παρά να είναι το όνειρο κάθε γυναίκας. Ευλογημένος με τον αέρα της εξουσίας, ο Κιμ έκανε τους συντάκτες του περιοδικού να τον προτιμήσουν μεταξύ των υποψηφίων και για τις στυλιστικές του προτιμήσεις, το κούρεμά του και φυσικά το διάσημο χαμόγελό του".

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα διεθνές μέσο ενημέρωσης εξαπατάται από πλαστό δημοσίευμα του Onion. Το 2002, μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία ταμπλόιντ της εποχής, η Beijing Evening News, δημοσίευσε ως είδηση την φάρσα ότι το Κογκρέσο αναζητούσε νέο κτήριο για να στεγαστεί και ότι μπορεί να «μετακόμισε» από την Ουάσινγκτον.

Πριν από δύο μήνες, το πρακτορείο του Ιράν Fars αναπαρήγαγε θέμα του Onion σχετικά με μία υποτιθέμενη έρευνα που έδειχνε ότι οι λευκοί Αμερικανοί στις αγροτικές περιοχές θα ψήφιζαν τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ και όχι τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα