Εχασε την μπάλα ο... Σοφοκλής Πιλάβιος

18:55 4/6/2011 - Πηγή: 24wro
Είναι «ηλίου φαεινότερο» πλέον ότι ο Σ. Πιλάβιος έχει χάσει το παιχνίδι στα του οίκου του...

Εκτόξευσε χθες τη... φωτοβολίδα περί «15θήμερου λουκέτου στην ΕΠΟ, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα», αλλά ο ίδιος «ένιψε τας χείρας του». Για να επέλθει κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται κλείσιμο των γραφείων, αλλά συντονισμένες ενέργειες, πράξεις «εδώ και τώρα».

Η πρόταση του Σ. Πιλάβιου στη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας (είχε ενημερώσει προηγουμένως τον Γ.Γ.Α., Π. Μπιτσαξή, βρήκε πρόσφορο έδαφος από 49 Ενώσεις
που ψήφισαν υπέρ, 7 κατά (Δράμας, Ηρακλείου, Κιλκίς, Κυκλάδων, Λάρισας, Πέλλας, Χανίων), ενώ υπήρξε και ένα λευκό. Η απόφαση δεν δημιουργεί πρόβλημα στην Εθνική ομάδα, η οποία αγωνίζεται απόψε και η επόμενη επίσημη υποχρέωσή της είναι Σεπτέμβριο, ούτε στις ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αφού έχουν δηλωθεί.

«Θα γίνει διάλογος με τις υγιείς ομάδες για να βρούμε λύση. Πρέπει να κάνουμε μια κίνηση, γιατί το ποδόσφαιρο πεθαίνει. Αν δεν φέρει αποτελέσματα, θα παραιτηθώ. Δώσαμε ένα περιθώριο 15 ημερών για να γίνουν όλες αυτές οι συναντήσεις (πολιτεία, Σούπερ Λίγκα, Football League & Football League 2, ΠΣΑΠ κ.λ.π.)», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αν και από συναντήσεις έχει χορτάσει ο κόσμος.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα γίνει καλύτερο ή θα πεθάνει. Η αναστολή είναι η έσχατη γραμμή άμυνας για τη σωτηρία. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλλουν τον νόμο του αίματος. Καλούμε όλους να διαλέξουν τι ποδόσφαιρο επιθυμούν. Των μπράβων, των πλαστογράφων, των ψευτών, των χουλιγκάνων, των παρωχημένων αντιλήψεων, των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, της εξάρτησής από τους πολιτικούς που το εκμεταλλεύονται, των στημένων αγώνων, της βίας και των απειλών ή αυτό που προτείνουμε εμείς;», ήταν το ετεροχρονισμένο ερώτημά του.

Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στους πολιτικούς, λέγοντας ότι «η Ομοσπονδία βρήκε διαφόρων ειδών συμφέροντα να αντιδρούν. Κατεστημένες αντιλήψεις να ενοχλούνται, ακραίες οπαδικές συμπεριφορές, αρκετούς πολιτικούς που για να μη δυσαρεστήσουν τους ψηφοφόρους τους προτιμούν να κατηγορούν με ψεύδη άλλους κ.λπ. Το χειρότερο όλων, βέβαια, ήταν η στοχοποίηση απλών υπαλλήλων, στελεχών, διευθυντών, συμβούλων της ΕΠΟ και σε μένα».

Για τις αδειοδοτήσεις (αφού ενημέρωσε τη Βουλή ότι οι φάκελοι δεν ανοίγουν, καθώς υπάρχουν ρήτρες εμπιστευτικότητας) υποστήριξε ότι «είχαμε προειδοποιήσει περί της σκληρότητας των κριτηρίων, αλλά δεν μας άκουσαν». Ετσι «έλαβαν πιστοποιητικά μόλις έξι ομάδες της Football League και 15 της Σούπερ Λίγκας», ενώ αναφερόμενος στα πλαστά πιστοποιητικά υπογράμμισε: «Η Ομοσπονδία αντέδρασε ακαριαία, απομακρύνοντας τον διευθυντή του τμήματος και άρχισε άμεσο έλεγχο. Η αρμόδια επιτροπή ιδιότητας μεταγραφών άμεσα ερεύνησε τις καταγγελίες. Συστάθηκε επιτροπή και η έρευνα θα ολοκληρωθεί. Οσοι παρανόμησαν θα τιμωρηθούν. Χάρες δεν θα γίνουν σε κανέναν». Οσον αφορά τα «στημένα» ματς, κατηγόρησε περισσότερο τους προκατόχους του, αναδεικνύοντας παράλληλα την ΕΠΟ («επί τ
Keywords
Τυχαία Θέματα