Έμποροι ναρκωτικών κλέβουν… κέρατα ρινόκερων!

08:41 15/12/2011 - Πηγή: 24wro
Ληστές να κλέβουν τράπεζες, σπίτια, εκκλησίες και χίλια δύο αντικείμενα διαβάζουμε...
καθημερινά, όμως ότι θα έφταναν στο σημείο άνθρωποι να κλέβουν τα κέρατα ρινόκερων που να το φανταζόμασταν! Μάλιστα, τα κρούσματα κλοπών σε μουσεία και ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης με λεία…κέρατα ρινόκερων πληθαίνουν!

Σύμφωνα με την γερμανική Suddeutsche Zeitung, το πιο πρόσφατο κρούσμα έγινε σε μουσείο φυσικής ιστορίας του Παρισιού όπου οι ληστές κατάφεραν με κινηματογραφικό τρόπο να τρυπώσουν και να κλέψουν ένα κέρατο
λευκού ρινόκερου από την προθήκη του.

Η Europol πιστεύει ότι πίσω από τις κλοπές κρύβεται μια σπείρα εμπόρων ναρκωτικών με έδρα την Ιρλανδία, η οποία έχει κατά καιρούς απασχολήσει τις αρχές και για υποθέσεις ξεπλύματος χρημάτων. Κίνητρο τους φυσικά είναι η υψηλή τιμή που πιάνουν τα εν λόγω κέρατα στην μαύρη αγορά, αλλά και το πλήθος των υποψήφιων αγοραστών που είναι κυρίως άτομα που ασκούν (παράνομα) την κινεζική ιατρική. Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική το κέρατο του ρινόκερου βοηθά να καταπολεμήσει σχεδόν τα πάντα.
Η τιμή τους εικάζεται ότι, με βάση το μέγεθος και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κέρατο, μπορεί να κυμανθεί από 25 000 μέχρι και τις 2000 000 ευρώ το κέρατο!

Και μη χειρότερα! Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας και θα ακούσουν τα αυτάκια μας…
prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα