Δυσφορία Καρχιμάκη για συνδικαλιστές

16:46 21/5/2011 - Πηγή: 24wro
Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση τα φαινόμενα ανυπακοής συνδικαλιστικών ομάδων, παρά τις προσπάθειες που ...καταβάλλει για να πέσουν οι τόνοι εν όψει του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Η δυσφορία εντοπίζεται κυρίως στο πρόσωπο του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος βλέπει τις προσπάθειες που καταβάλλει να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η οποία αποτελεί το μεγάλο αγκάθι της κυβέρνησης, εξακολουθεί να μην κάνει ούτε ένα βήμα
πίσω, κάτι που δημιουργεί ήδη πρόβλημα στην εικόνα της χώρας. Η ΠΟΕ–ΟΤΑ από την άλλη, παρά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Καρχιμάκη την προηγούμενη εβδομάδα, προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που ο πρόεδρος κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, δείχνει διατεθειμένος να συγκρουστεί μέχρι τέλους.
Το Ενιαίο Μισθολόγιο θα είναι, επίσης, το επόμενο σημείο σύγκρουσης με τους συνδικαλιστές. Θεωρείται βέβαιο ότι θα πληγούν περαιτέρω μισθολογικά χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι ήδη έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται κατά πολύ.
Ο ρόλος του κ. Καρχιμάκη το επόμενο διάστημα, λοιπόν, θα είναι κεντρικός. Όσο και αν το γραφείο του πρωθυπουργού προσπαθεί να κάμψει αντιστάσεις, ο κ. Καρχιμάκης θα επιδοθεί σε σειρά συναντήσεων και θα προσπαθήσει να εκτονώσει μια ήδη τεταμένη κατάσταση.
Με λίγα λόγια, ο ρόλος του είναι ιδιαίτερα κρίσιμος αυτή την ώρα, αφού παίζεται ακόμα και η τύχη του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα