Δράσεις για την απασχόληση ύψους 2,7 δισ. ευρώ από το Σεπτέμβριο

18:15 3/8/2011 - Πηγή: 24wro
Δράσεις για την τόνωση της απασχόλησης, ύψους 2,7 δισ. ευρώ, θα... υλοποιήσει από το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, την ώρα που η κατάσταση στην αγορά εργασίας στη χώρα μας είναι εφιαλτική.
«Η εκτίμησή μας είναι ότι θα ωφεληθούν περίπου 600.000 άτομα. Το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα 2,7 δισ. ευρώ και μπορεί να αυξηθεί» δήλωσε ο κ. Κουτρουμάνης, εξερχόμενος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.
Με τις δράσεις αυτές, θα επιδιωχθεί η διατήρηση θέσεων εργασίας, η κατάρτιση των ανέργων
και η τόνωση της απασχόλησης.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, για τη διατήρηση θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις, θα δοθούν κίνητρα, όπως η κατάρτιση και η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, με σκοπό να μετάσχουν 250.000 εργαζόμενοι.
Επίσης, θα τεθούν σε εφαρμογή ειδικά προγράμματα κατάρτισης, που θα απευθυνθούν σε περίπου 200.000 άτομα, καθώς και προγράμματα για την τόνωση της απασχόλησης.
Για την υλοποίηση των προγραμμάτων, το 50% της χρηματοδότησης θα προέλθει από το ΕΣΠΑ, το 20% από πόρους του ΟΑΕΔ και το 30% από άλλους κρατικούς πόρους.
Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Κουτρουμάνης, ανακοινώνοντας τις δράσεις της κυβέρνησης, δεν έθεσε κανένα στόχο για τη μείωση της ανεργίας και τα οφέλη που θα προκύψουν από την εφαρμογή των προγραμμάτων.
Την ίδια ώρα, η ανεργία στη χώρα μας καλπάζει συνεχώς, καθώς το Μάρτιο του 2011 , αυξήθηκε στο 15,8%, έναντι 11,9% το Μάρτιο του 2010, και οι άνεργοι έφθασαν στους 786.459.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα