Δρακόντειους όρους και κυρώσεις στο νέο «πακέτο» βοήθειας για την Ελλάδα

20:05 23/6/2011 - Πηγή: 24wro
Ιδιαίτερα σκληρούς όρους θα προβλέπει το νέο «πακέτο» βοήθειας προς την Ελλάδα…
που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μέχρι τα μέσα του 2014.
Με βάση πηγές του πρακτορείου Dow Jones Newswire, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ιδιαίτερα σκληρές κυρώσεις σε περίπτωση που η Ελλάδα αποτύχει να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στο σύνολό τους, που φθάνουν μέχρι και την απόσυρση της χρηματοδότησης.

Στο πρόγραμμα θα εμπεριέχεται η σαφής προειδοποίηση ότι εάν η Ελλάδα δεν μειώσει τις δαπάνες και δεν προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, όπως έχει συμφωνηθεί, η ροή των κεφαλαίων θα διακοπεί.
Η νέα βοήθεια εκτιμάται στα 70 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 δισ. ευρώ επιδιώκεται να προέλθουν από την εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμα. Οι κρατικές συμμετοχές θα εξαρτηθούν από τα ποσά που θα αντληθούν μέσω της Πρωτοβουλίας της Βιέννης. Επίσης, περίπου 30 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα προέλθουν από τις ιδιωτικοποιήσεις.
Μάλιστα, στις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα περιλαμβάνεται και ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων. Με βάση τα χρονοδιαγράμματα, κάθε 15 μέρες θα πρέπει να γίνεται μια σημαντική ιδιωτικοποίηση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

newscode
Keywords
Τυχαία Θέματα