Δωροδοκούσαν αστυνομικούς για πληροφορίες της βασιλικής οικογένειας

23:10 11/7/2011 - Πηγή: 24wro
Οι πτυχές του σκανδάλου των υποκλοπών του βρετανικού ταμπλόιντ …
News of the World μία μία έρχονται στο φως, την ώρα που η εφημερίδα έχει βάλει επισήμως «λουκέτο».
Ο βρετανικός τύπος αναφέρει ότι αστυνομικοί που απασχολούνταν στην ασφάλεια της βασιλικής οικογένειας ζητούσαν χρήματα με αντάλλαγμα πληροφορίες, κυρίως για τη βασίλισσα Ελισάβετ.
Εσωτερική έρευνα έφερε στο φως
επιστολές που αναφέρονταν σε ένα σχέδιο πληρωμών από έναν δημοσιογράφο της προς μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας της βασίλισσας και της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με το BBC και άλλα μέσα ενημέρωσης.
Από την πλευρά της, η Σκοτλαντ Γιάρντ κατήγγειλε μελετημένη εκστρατεία για την αποσταθεροποίηση της έρευνας, σχετικά με τις κατηγορίες διαφθοράς αστυνομικών από δημοσιογράφους και για αντιπερισπασμό.
Το BBC αναφέρει ότι ένας δημοσιογράφος ζήτησε 1.000 λίρες προκειμένου να αγοράσει πληροφορίες από αστυνομικούς και ειδικότερα, τους ιδιωτικούς τηλεφωνικούς αριθμούς της βασιλικής οικογένειας.
Οι επιστολές αυτές δείχνουν ότι ο τότε αρχισυντάκτης της εφημερίδας και κατόπιν στενός σύμβουλος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, Άντι Κόλσον, είχε δώσει άδεια για τη δωροδοκία αστυνομικών, με αντάλλαγμα την παροχή πληροφοριών.

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα