Δώδεκα Θανάσιμες Μανάδες

23:00 8/5/2011 - Πηγή: 24wro
Η Μάνα, Μητέρα, Μαμά, Μανούλα, Μανίτσα ή όπως την αποκαλεί ο καθένας μας...
είναι μόνο μία αλλά για την αστρολογία είναι δώδεκα.

Μια ντουζίνα μανάδες που κάθε μία ανάλογα με το ζώδιό της μπορεί να απογειώσει ή να κάνει τη ζωή κόλαση και να επηρεάζει για χρόνια ολόκληρα το παιδί της θετικά και αρνητικά. Από τα δίχτυα της great mama δεν ξεφεύγεις και θες δε θες ένα κουσούρι θα το αποκτήσεις.

Κι αν το παιδί είναι κορίτσι πάει καλά γιατί απ' την στιγμή που ανήκουν στο ίδιο φύλο, ένας ανταγωνισμός όσο να πεις υπάρχει, οπότε και οι επιδράσεις περνάνε ευκολότερα στο συνειδητό ύστερα από τις διαδοχικές μάχες σώμα με σώμα. Και η κόρη μπορεί να διαλέξει τι της πάει και τι όχι, έστω κι αν χρειαστούν χίλιες επτακόσιες τριάντα δύο συνεδρίες στον ψυχοθεραπευτή.


Αν όμως είναι αγόρι, τότε τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα γιατί ως γνωστόν η μάνα είναι το πρώτο γυναικείο πρότυπο που γνωρίζει, τόσο καθοριστικό ώστε ασυνείδητα να επιλέγει συντρόφους σαν τη μαμά. Εξ ου κι η παροιμία «η νύφη σαν θα γεννηθεί της πεθεράς θα μοιάζει». Το συνήθως ευνουχισμένο αγόρι λοιπόν που γίνεται άνδρας βιώνει όλες τις αστοχίες, τα κουσούρια και τα απωθημένα της παντοκράτειρας μάνας του στο πρόσωπο της αγαπημένης του, χωρίς απαραίτητα να αντιλαμβάνεται πως ξαναπαίζει στο ίδιο έργο και θεωρώντας μάλιστα στην πρώτη στραβή ότι: «Όλες οι γυναίκες είναι ... εκτός από την μάνα μου».

Η παρουσίαση των δώδεκα αυτών μανάδων που γίνεται παρακάτω, σαφώς και έχει κάποιες υπερβολές, -ποιητική αδεία- είναι όμως αρκούντως αντιπροσωπευτική και παραστατική ώστε να σας ανοίξει τα μάτια μπας και προλάβετε το κακό. Γλυκιές μανουλίτσες, για σας κτυπάει η κουδούνα...



Μάνα – Κριός Fast and Furious
Η μάνα που είναι στην τσίτα συνέχεια. Δεν χαρακτηρίζεται από υπομονή, είναι εγωίστρια, βρίζει, χτυπιέται αλλά σίγουρα θα γδάρει ζωντανό όποιον της λέει ψέματα ή αδικεί αυτήν ή το παιδί της. Δείχνει σκληρή και αδυσώπητη, κάτι που δεν ισχύει και δεν εγκρίνει αγκαλίτσες, χαϊδολογήματα και υποκοριστικά για να μην γίνουν τα παιδιά της «βούτυρα». Είναι της άποψης ότι πρέπει να μάχεσαι για τα δικαιώματά σου και να μην κολλάς σε κανένα εμπόδιο. Ο θυμός της ξεσπάει γρήγορα, δεν μπορεί να κρατήσει κακία και -κατά βάθος- επειδή της αρέσουν τα κοντραρίσματα, ευχαριστιέται, αν το παιδί σηκώσει το ανάστημά του ακόμα και σ’ αυτήν.
Η φράση – κλειδί είναι: «δεν υπάρχει δεν μπορώ, δεν θέλω υπάρχει»
Μειονεκτήματα: «Ψαρώνει» το παιδί και φοβάται. Αν τολμήσει να εναντιωθεί ή να διαφωνήσει με κάτι, νομίζει ότι θα ξεσπάσει πόλεμος. Επίσης διαφωνεί στα πάντα.
Πλεονεκτήματα: Το παιδί μαθαίνει από μικρό να είναι ανεξάρτητο, να μάχεται για να επικρατήσει και να «καθαρίζει» μόνο του χωρίς τη βοήθεια κανενός.

Μάνα – Ταύρος Αργά, αργά, βαριά, βαριά
Η μάνα που έχει τους δικούς της ρυθμούς σε όλα. Δεν βιάζεται γιατί πιστεύει ότι όλα θα γίνουν τελικά, έχει επιμονή και καρτερικότητα και είναι όλα δικά της αφού έχει
Keywords
Τυχαία Θέματα