Δημόσια περιουσία: Ολα τα φιλέτα στο ιδιωτικό κεφάλαιο

13:15 26/6/2011 - Πηγή: 24wro
Με μαζικούς αποχαρακτηρισμούς της χρήσης γης η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει...
στο μεγάλο κεφάλαιο υποδομές, δάση, παραλίες, βουνά «καθαρά» από περιβαλλοντικούς και άλλους περιορισμούς Κόλαση.

Μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει για να περιγραφούν οι τρομακτικές ανατροπές που επέρχονται με το ερμηνευτικό σχέδιο νόμου στις χρήσεις γης, στη χωροταξία, στους πολεοδομικούς όρους δόμησης, στους περιβαλλοντικούς περιορισμούς, τη διείσδυση του ιδιωτικού κεφαλαίου στις παράλιες ζώνες, στη θάλασσα, στα δάση και, τέλος, την άνευ όρων εκποίηση της δημόσιας γης σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα,
μέσα από το άθλιο τέχνασμα της σύστασης «επιφάνειας» επί της δημόσιας γης, την οποία θα μπορεί να εκμισθώνει και να εκμεταλλεύεται ιδιώτης, ή ιδιωτική εταιρεία επί 80 συναπτά έτη.

Η επιθετικότητα και η αγριότητα του κεφαλαίου την εποχή της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου ξεπερνούν και τους πιο τρομακτικούς εφιάλτες του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει τίποτα από τα στοιχεία που συγκροτούν τον πολιτισμό αυτής της χώρας, που να μην το έχουν μολύνει.

Οπου ρίχνουν βαριά τη σκιά τους, τα πάντα μαραίνονται, η ζωή χάνεται, παντού διαχέουν το φόβο και την απελπισία. Ξεκίνησαν από τις άγριες περικοπές των μισθών και των συντάξεων, συνέχισαν με την επιβολή βαρύτατης φορολογίας, σειρά πήρε η κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων, οι εξοντωτικές περικοπές στις δαπάνες Υγείας, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα προνοιακά επιδόματα, στα επιδόματα ανεργίας, ακολουθούν οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων, σχολείων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, για να επανέλθουν και πάλι σε νέες περικοπές των μισθών και των συντάξεων και ο κύκλος του αίματος τελειωμό δεν έχει.

Ηταν θέμα χρόνου να ρίξουν το βδελυρό βλέμμα τους και πάνω στις παραλίες, στη θάλασσα, στα δάση και τα βουνά αυτής της χώρας, ό,τι έχει απομείνει από τις ομορφιές αυτού του τόπου. Και σε κοινή συμφωνία, κυβέρνηση, τρόικα και επιχειρηματίες που αδημονούν να βάλουν στο χέρι περιοχές – φιλέτα, αποφάσισαν ότι πρέπει να τις …«αξιοποιήσουν».

Τα πάντα για το κέρδος
Τι θέλουν να «αξιοποιήσουν»; Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας που ανήκει στο κράτος. Εκατομμύρια στρέμματα γης παραδίδονται βορά στις αρπακτικές διαθέσεις του κεφαλαίου, το οποίο ονειρεύεται να μετατρέψει την Ελλάδα σε Λας Βέγκας των Βαλκανίων.

Γιατί, σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης, λεφτά υπάρχουν. Και μάλιστα πολλά. Μόνο που τα κρατούν επίζηλα στα θησαυροφυλάκιά τους οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες, και τα ανασύρουν μόνο όταν διαπιστώνουν ότι υπάρχουν ευκαιρίες για εύκολο και γρήγορο πλουτισμό.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, πουλάει, οι επιχειρηματίες φαίνεται ότι ενδιαφέρονται. Μόνο που αυτό δεν αρκεί.Χρειάζεται να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στο κεφάλαιο να λεηλατεί χωρίς περιορισμούς τη γη αυτής της χώρας.

Τη βρώμικη αυτή δουλειά ανέλαβε να τη διεκπεραιώσει και πάλι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό που έδωσε σ
Keywords
Τυχαία Θέματα