Διγλωσσία από Μέρκελ και Σόιμπλε για τo Ελληνικό πακέτο

20:25 11/7/2011 - Πηγή: 24wro
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ...
είπε την Δευτέρα ότι η Γερμανία συμφώνησε με τους υπόλοιπες ηγέτες ότι η Ελλάδα χρειάζεται γρήγορη έγκριση ενός δεύτερου πακέτου και ότι θα κάνει ότι χρειαστεί για να προστατεύσει την ζώνη του ευρώ. Από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποια βιασύνη για το νέο πακέτο στην Ελλάδα και ότι
οι όποιες φήμες περί διπλασιασμού της χρηματοδοτικής ισχύος του μηχανισμού διάσωσης EFSF είναι ανυπόστατες.
"Έχουμε κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο για την Ελλάδα και τώρα, γοργά αλλά χωρίς αδικαιολόγητη βιασύνη, θα διαπραγματευτούμε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Είμαστε στο σωστό δρόμο", είπε ο Σόιμπλε από τις Βρυξέλλες, όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών και αξιωματούχοι της ευρωζώνης με θέμα το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και την χρηματοοικονομική κατάσταση στην Ιταλία.
Για άλλη μια φορά παρατηρείται διγλωσσία όσον αφορά την στάση της Γερμανίας ως προς το Ελληνικό ζήτημα. Εκεί που φαίνεται να συμφωνούν όλοι στην Γερμανία είναι στη συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο για την Ελλάδα...
Για την Ιταλία
Για την Ιταλία η Μέρκελ ανέφερε ότι πρέπει να στείλει «ένα πολύ σημαντικό σήμα» στους νευρικούς επενδυτές. «Πιστεύω ότι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό σινιάλο που η Ιταλία πρέπει να στείλει –η έγκριση ενός προϋπολογισμού που περιλαμβάνει την αναγκαία εξυγίανση», τόνισε η Μέρκελ. «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι το κοινοβούλιο της Ιταλίας θα εγκρίνει έναν τέτοιο προϋπολογισμό».
Η Καγκελάριος πρόσθεσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφορικά με την κατάσταση του χρέους και τα δημοσιονομικά σχέδια.
newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα