Διαρρήξεις σε σχολείο και καταστήματα

14:33 20/3/2012 - Πηγή: 24wro
Μπαράζ διαρρήξεων με πλούσια λεία για τους δράστες καταγράφηκε σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας... Συγκεκριμένα, οι διαρρήκτες χτύπησαν ένα σχολείο στην Πρέβεζα, δυο καταστήματα στη Ζάκυνθο και άλλο ένα στην Κέρκυρα, όπου αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και ένα χρυσοχοείο. Οι άγνωστοι δράστες έβαλαν στο στόχαστρό τους το 2ο Δημοτικό σχολείο στο Καναλάκι της Πρέβεζας και εισέβαλαν στο κτήριο σπάζοντας το τζάμι ενός παράθυρου. Στη συνέχεια, παραβίασαν το γραφείο
του διευθυντή, άρπαξαν από μέσα ένα φορητό υπολογιστή, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και εξαφανίστηκαν χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος. Η διάρρηξη καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια, άνδρες της οποίας πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες. Στην περιοχή του Λαγανά στη Ζάκυνθο, οι «ποντικοί» έβαλαν στόχο δύο τουριστικά καταστήματα. Στο πρώτο από αυτά παραβίασαν το ρολό ασφαλείας, απενεργοποίησαν τον συναγερμό και άρπαξαν ρούχα, γυαλιά ηλίου και φο-μπιζού, συνολικής αξίας 13.000 ευρώ. Στο δεύτερο κατάστημα, παραβίασαν την κλειδαριά της εισόδου και πήγαν στην αποθήκη από την οποία «σήκωσαν» αναμνηστικά, ρούχα, παπούτσια και φο-μπιζού που η αξία τους ξεπερνά τα 25.000 ευρώ!
Στην πόλη της Κέρκυρας, οι διαρρήκτες έσπασαν το τζάμι της πόρτας μιας επιχείρησης με είδη δώρων και άρπαξαν εμπορεύματα μεγάλης αξίας, μεταξύ των οποίων ένα… χρηματοκιβώτιο –άδειο, φυσικά- και ένα τηλεσκόπιο! Σε μικρή απόσταση, οι ίδιοι πιθανότατα δράστες προσπάθησαν να διαρρήξουν και ένα χρυσοχοείο, αλλά η απόπειρά τους απέτυχε και έσπευσαν να εξαφανιστούν. Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους εικόνες των δραστών που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας διπλανών καταστημάτων και προσπαθούν να τους εντοπίσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα