Διαμαντοπούλου - Μυλόπουλος: Η φιλία και ο έλεγχος των διοικήσεων των Πανεπιστημίων

10:06 7/7/2011 - Πηγή: 24wro
Ήταν συμφοιτητές, διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις όντας φίλα προσκείμενοι και οι δύο...
στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ, όπου και αντάλλασσαν απόψεις για την κοινωνία και έδιναν αγώνες για το φοιτητικό κίνημα, ενώ για αρκετά χρόνια μετά το πέρας των σπουδών τους υπήρξαν πολύ καλοί φίλοι. Ανέλαβαν και οι δύο ακριβώς την ίδια περίοδο καίριες θέσεις στον τομέα παιδείας. Όταν η Άννα Διαμαντοπούλου ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας
ο Γιάννης Μυλόπουλος εξελέγη πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Και ενώ είθισται αυτού του είδους οι φιλίες να καταλήγουν σε καλές συνεργασίες, στο πεδίο της παιδείας η σχέση τους εξελίχθηκε σε μεγάλη κόντρα με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις της υπουργού στα πανεπιστήμια. Σήμερα αυτό που υπάρχει μεταξύ τους μόνο συμπάθεια δεν μπορεί να το πει κανείς. Ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, έχει εκφράσει πολλάκις τη διαφωνία του με την παλιά του φίλη είτε με επιστολές, είτε με ανακοινώσεις της πρυτανείας, είτε με συνεντεύξεις στα μέσα. Και φυσικά από την άλλη η υπουργός δεν διστάζει να συγκρουστεί μαζί του δημόσια. Ο κ. Μυλόπουλος ουσιαστικά είναι ο πιο «σκληροπυρηνικός» πρύτανης πανεπιστημίου αυτή τη στιγμή που αντιτάσσεται με όλους τους τρόπους στα μέτρα και τις πρακτικές της κυρίας Διαμαντοπούλου.

Ο «πόλεμος» μεταξύ τους ξεκίνησε με την κάθετη διαφωνία του πρύτανη του ΑΠΘ με τις πολιτικές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας καθώς και με ορισμένες απο τις πρακτικές της ίδιας της Υπουργού. Η Άννα Διαμαντοπούλου πάλι έχει στείλει τα μηνύματά της στον πρύτανη, μέσω διαμεσολαβητών. Η δυσαρέσκειά της για τη στάση του είναι γνωστή και εμφανής. Οι δυο τους αν και συναντήθηκαν πρόσφατα στο νέο γύρο διαλόγου για την παιδεία και για το νέο νόμο πλαίσιο δεν βρέθηκε σημείο σύμπλευσης. Ενδεικτικό της σύγκρουσής τους είναι ότι με αφορμή το νέο κάλεσμα της Υπουργού σε διάλογο με τους πανεπιστημιακούς, ο κ. Μυλόπουλος σχολίασε με νόημα στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

«Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων σήμερα και αύριο στην Αγριά Βόλου, η οποία ήταν προγραμματισμένη από μήνες πριν, η υπουργός διεμήνυσε ότι δεν θα έρθει. Αντ' αυτού μας έστειλε πρόσκληση για κατ' ιδίαν συνάντηση την ερχόμενη βδομάδα...».

Οι συμπάθειες δεν κρύβονται...

Έξαλλος έγινε μάλιστα για ακόμη φορά ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, με την υπουργό Παιδείας. Της ζήτησε μάλιστα επίμονα να τη συναντήσει προσωπικά ώστε να συζητηθούν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΑΠΘ...

Αιτία στάθηκαν τα... μυστικά δείπνα που είχε η υπουργός με καθηγητές του ΑΠΘ- πλην του πρύτανη- το δεύτερο δεκαήμερο του περασμένου Ιανουαρίου, με αντικείμενο συζήτησης τις αλλαγές στην ανώτατη παιδεία. Κανένας από τους συμμετέχοντες ωστόσο στα δείπνα, όπως διαβάζουμε στο «Βήμα», δεν παραδέχτηκε ποτέ ανοιχτά ότι παρέστη σε τέτοιου είδους συνάντηση.

Αυτή η... κρυψίνοια προκάλεσε το μένος του κ. Μυλόπουλου. Το δεύτερο δεκαήμερ
Keywords
Τυχαία Θέματα