Δέσμευση Κοέλιο για εξυγίανση

18:40 21/6/2011 - Πηγή: 24wro
Επικεφαλής της νέας κυβέρνησης της Πορτογαλίας ορκίστηκε …
σήμερα ο σοσιαλιστής Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θεωρεί "επιτακτική ανάγκη" την εξυγίανση των δημοσιονομικών της χώρας ώστε να αποκτήσει ξανά την "πολιτική της αυτονομία".
Επανέλαβε ότι θα "τιμήσει" τις δεσμεύσεις της Πορτογαλίας στο πλαίσιο του πακέτου βοήθειας που έλαβε η χώρα τον Μάιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
(ΔΝΤ).
"Θα μειώσουμε το χρέος για να επανακτήσουμε την ικανότητα να αποφασίζουμε πιο ελεύθερα και να κάνουμε τις δικές μας επιλογές", πρόσθεσε.
Στην ομιλία του ο Πάσος Κοέλιο υπογράμμισε ότι η Πορτογαλία αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα λιτότητας και οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
"Οι προτεραιότητες μας είναι ξεκάθαρες: να εξισορροπήσουμε τα δημοσιονομικά μας, να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας", επεσήμανε ο νέος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.
Ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας Βίτορ Γκάσπαρ αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της ΕΕ και του ΔΝΤ σήμερα.

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα