Δεν τηρείται ο προϋπολογισμός της Βουλής: 100 μετακλητοί επιπλέον από τους προβλεπόμενους

18:57 17/11/2012 - Πηγή: 24wro
Κατακόρυφα έχει αυξηθεί την τελευταία πενταετία ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων στην Βουλή...
που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απολαμβάνουν τελικά τα προνόμια του μόνιμου προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, παρά τον τελευταίο προϋπολογισμό των δαπανών του Κοινοβουλίου για το 2011, που ψηφίστηκε και στον οποίο αναγραφόταν πώς στο σύνολο των περίπου 1.300 υπαλλήλων του μόνο οι 99 θα ήταν μετακλητοί, τελικά σήμερα υπηρετούν πάνω από 200 άτομα!

Αιτία αυτού είναι η… ίδια η νομοθεσία, που επιτρέπει σε πρώην πολιτικούς
να διατηρούν γραφεία και μετακλητούς υπαλλήλους στην Βουλή.

Για παράδειγμα ο Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής κυβέρνησης. Ο κ. Χαραλαμπόπουλος είναι υπέργηρος και ζει στην Καλαμάτα. Παρόλα αυτά, ο κανονισμός της Βουλής δεν τον ξεχνά και του πληρώνει την θέση για έναν υπάλληλο.

Και δεν είναι μόνο αυτός, αφού οι πρώην πρωθυπουργοί, Κ. Σημίτης και Κ. Μητσοτάκης, απασχολούν από έξι υπαλλήλους, ενώ έξι απασχολεί και ο κ. Δ. Σιούφας.

Μετακλητό υπάλληλο διατηρεί μέχρι και σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, καθώς και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Θ. Πάγκαλος, ενώ τέσσερις εργάζονται για την κ. Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη.

Ακόμα και ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, του οποίου το κόμμα δεν μπήκε στην Βουλή, απασχολεί μετακλητό υπάλληλο, ενώ τρεις ακόμα βρίσκονται στις υπηρεσίες του Βύρωνα Πολύδωρα.

Μεγάλη είναι η λίστα με τους εν ενεργεία ή… μη πολιτικούς, που απασχολούν μετακλητούς υπαλλήλους, οι οποίοι πρέπει να τονίσουμε ότι παραμένουν στο πόστο τους και πληρώνονται κανονικά μέχρι να αποφασίσει ο εκάστοτε πολιτικός να παραιτηθεί του δικαιώματος του ή να… πεθάνει.

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα