Δεν είναι παραμύθι: Η Τρόικα και τα 14… μετράκια!

13:17 27/8/2012 - Πηγή: 24wro

​Ιδιαίτερα καθοριστική θα είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα, αφού το οικονομικό επιτελείο θα πραγματοποιήσει τον τελευταίο έλεγχο στα μέτρα των 11.5 δις ευρώ...
και θα ακούσει τις πρώτες εντυπώσεις κλιμακίου της Τρόικας που φτάνει σήμερα στην Αθήνα!!
Τι μας περιμένει;;;

1. Κλιμακωτές μειώσεις από 2% έως και 20% στις κύριες συντάξεις ενδεχομένως και των 600 ευρώ!!! Πρόκειται για μία νέα εισφορά, η οποία θα επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ. Ενδεικτικά
αναφέρεται πως θα φτάνει το 15% για συντάξεις 2.000 ευρώ.

2. Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις άνω των 400 ευρώ. Και εδώ θα επιβληθεί ειδική εισφορά, ενώ ήδη εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια για το ύψος της περικοπής.

3. Καταργούνται τα δώρα και το επίδομα αδείας για τους εν ενεργεία υπαλλήλους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Τι σημαίνει αυτό σε αριθμούς;;; ;Ότι κάθε κάθε εργαζόμενος στο Δημόσιο θα χάσει 1.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ η απώλεια για τους συνταξιούχους του Δημοσίου θα είναι 800 ευρώ τον χρόνο.

4. Κατάργηση 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης, δηλαδή τέλος στο δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα αλλά και στο επίδομα αδείας. Οι νέες αυτές περικοπές θα επιβληθούν σε όλες τις επικουρικές ανεξαρτήτως ύψους και θα ισχύσουν σε όλα τα ταμεία.

5. Αύξηση των απαιτούμενων ετών (από τα 15 στα 21) για συνταξιοδότηση στα 65 χρόνια από την 1η Ιανουαρίου 2013 με σκοπό να αποφευχθεί η αύξηση του ορίου ηλικίας στα 66 ή στα 67 έτη. Στόχος είναι η «έξοδος» να γίνεται με 21 έτη ασφάλισης (έχει εξεταστεί πρόταση και για 20 έτη), μέτρο που εκτιμάται πως θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

6. «Μαχαίρι» στο εφάπαξ 23 ταμείων πρόνοιας, που χορηγούν έως και 83% υψηλότερο εφάπαξ σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι. Το «βάπτισμα του πυρός» παίρνει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, το οποίο και θα μειώσει το βοήθημα κατά 22,67%!! Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη περικοπή στο εφάπαξ του δημοσίου, το οποίο τον Νοέμβριο είχε μειωθεί 20%.

7. Επιβολή ειδικής εισφοράς στις συντάξεις όσων έχουν πάρει αυξημένο εφάπαξ τα τελευταία χρόνια από Ταμεία όπως το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, για το οποίο έχουν εξεταστεί εναλλακτικά σενάρια για εισφορά από 1% έως 3% στις συντάξεις. Ανάλογες ρυθμίσεις αναμένεται να προωθηθούν και σε άλλα ταμεία πρόνοιας.

8. Περικοπές στις συντάξεις συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων (π.χ. άγαμες θυγατέρες)

9)Μειώσεις αποδοχών 12,5 % κατά μέσον όρο στα ειδικά μισθολόγια. Το μέτρο αυτό αφορά 200.000 υπαλλήλους (ένστολους, δικαστικούς λειτουργούς, ιατρούς του ΕΣΥ, καθηγητές ΑΕΙ - ΤΕΙ, διπλωμάτες, αρχιερείς), και θα ισχύσει πιθανόν αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012

10. Καθιέρωση αυστηρών εισοδηματικών και περι-ουσιακών κριτηρίων για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων, όπως το να καταβάλλεται το επίδομα μόνο σε όσους έχουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ τον χρόνο και να μην δίνεται τίποτα σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 30.000. Υπενθυ
Keywords
Τυχαία Θέματα