Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 29/11

15:16 29/11/2011 - Πηγή: 24wro
Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό περιτύλιγμα...

29 Νοεμβρίου 1922 - Ο τάφος του Τουταγχαμών ανοίγει για το κοινό
Ο 5ος κόμης Carnarvon ήταν ένας ενθουσιώδης ερασιτέχνης αιγυπτιολόγος, που ανέλαβε το 1907 να χρηματοδοτήσει τον Howard Carter μετά από πρόταση του, τότε διευθυντή του Τμήματος Αρχαιοτήτων, Gaston Maspero για τις ανασκαφές στην Κοιλάδα των Βασιλέων. Το 1914 οι εργασίες διακόπηκαν εξαιτίας του Πρώτου Παγκόσμιου Πόλεμου έως το 1917, όταν ξανασυνεχίστηκαν. Μετά από πολλά χρόνια άκαρπων
αναζητήσεων ο Carnarvon ήταν δυσαρεστημένος με την έλλειψη αποτελεσμάτων και, το 1922, ξεκαθάρισε στον Carter ότι θα ήταν η τελευταία σεζόν της χρηματοδότησης για να βρει τον τάφο. Στις 4 Νοεμβρίου 1922, ο νεροκουβαλητής του Carter ανακάλυψε τα σκαλοπάτια που οδηγούν στον τάφο του Τουταγχαμών, μακράν τα πιο καλοδιατηρημένα και τα πιο ανέπαφα από όλους τους φαραωνικούς τάφους που βρέθηκαν ποτέ στην Κοιλάδα των Βασιλέων. Ο Τουταγχαμών ήταν θαμμένος σε έναν τάφο που ήταν μικρός σε σχέση με τους υπόλοιπους Φαραώ που σημαίνει ότι ο θάνατός του μπορεί να έχει συμβεί απροσδόκητα, πριν από την ολοκλήρωση ενός μεγαλύτερου βασιλικού τάφου. Ο 19χρονος Φαραώ ήταν θαμμένος σε έναν τάφο που προοριζόταν για κάποιον άλλο έτσι ώστε να τηρηθεί η παράδοση των εβδομήντα ημερών μεταξύ του θανάτου και της ταφής. Στις 29 Νοεμβρίου, ο τάφος άνοιξε επίσημα, ενώ η πρώτη ανακοίνωση και συνέντευξη Τύπου έγιναν την επόμενη μέρα. Το πρώτο στοιχείο αφαιρέθηκε από τον τάφο στις 27 Δεκεμβρίου.

Αστρολογικά: Με μια πρώτη ματιά φαίνεται πως ο Πλούτωνας στον Καρκίνο ήταν ο βασικός «υπαίτιος» για την ανακάλυψη που αναθέρμανε την Αιγυπτιολογία και έδωσε τροφή στον θρύλο για την «κατάρα των Φαραώ».
Η ανακάλυψη έγινε στις 4 Νοεμβρίου, σε Πανσέληνο με τον Πλούτωνα να σχηματίζει κύριες όψεις τόσο με τα Φώτα, όσο και με τον Ουρανό στους Ιχθύες, ενώ η συμμετοχή του πλανήτη ήταν καταλυτική και στις δύο εκλείψεις που προηγήθηκαν της ανακάλυψης. Αλλά και ο Δίας στον Σκορπιό (σε τετράγωνο με τον Άρη στον Υδροχόο) έβαλε το χεράκι του, ως καθ’ ύλην αρμόδιος σε θέματα ...τάφων!
Ωστόσο συγκρίνοντας τα αστρολογικά δεδομένα με την περίοδο όπου ο Σαμπολιόν αποκρυπτογράφησε τα ιερογλυφικά (1822) καταδεικνύεται και η καταλυτική επιρροή της όψης Ουρανού-Ποσειδώνα, η οποία υπάρχει και στις δύο χρονικές περιόδους, το μεν 1822 σαν σύνοδος στον Αιγόκερω σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, το δε 1922 ως «κρυφή» αντίθεση στον άξονα Υδροχόου-Λέοντα με τον αστρικό Πλούτωνα να διευκολύνει από τους Διδύμους.

29 Νοεμβρίου 1945 - Ιδρύεται η Ομοσπονδιακή Λαϊκή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας
Οι πρώτες μεταπολεμικές εκλογές στη Γιουγκοσλαβία ορίστηκαν για τις 11 Νοεμβρίου 1945. Σε αυτές υπήρξε ο συνασπισμός των κομμάτων τα οποία περιλάμβαναν τους Παρτιζάνους και το Απελευθερωτικό Μέτωπο του Λαού που μετονομάστηκε σε Λαϊκό Μέτωπο. Το Λαϊκό Μέτωπο ήταν κυρίως υπό την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γιουγκοσλαβίας (KPJ), και εκπροσωπείτο από τον Γιόσιπ Μπροζ Τίτο που η φήμη του
Keywords
Τυχαία Θέματα