ΔΕΙΤΕ: Τι συνέβη σαν σήμερα

21:01 22/11/2011 - Πηγή: 24wro
22 Νοεμβρίου 1497...
Ο Βάσκο ντε Γκάμα φτάνει στο Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας
Στις 8 Ιουλίου 1497 ο Vasco da Gama ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Λισαβόνα με 4 πλοία και πλήρωμα περίπου 170 ανδρών. Η απόσταση που έπρεπε να διανυθεί γύρω από την Αφρική, την Ινδία και πίσω στην Πορτογαλία ήταν μεγαλύτερη από ό, τι ο γύρος του Ισημερινού. Οι πλοηγοί που πήρε μαζί του ήταν οι πιο έμπειροι της Πορτογαλίας: ο Pero de Alenquer, ο Pedro Escobar, ο João de Coimbra και ο Afonso Gonçalves. Δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που ήταν
στο πλήρωμα κάθε πλοίου, αλλά περίπου 55 επέστρεψαν, και δύο πλοία χάθηκαν. Η αποστολή ακολούθησε τη διαδρομή που έκαναν προηγούμενοι εξερευνητές κατά μήκος των ακτών της Αφρικής μέσω Τενερίφης και τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου. Αφού έφτασε στην ακτή της σημερινής Σιέρα Λεόνε, ο da Gama πήρε μια πορεία νότια στην ανοιχτή θάλασσα, διασχίζοντας τον Ισημερινό με σκοπό να φτάσει στις νοτιοδυτικές ακτές του Ατλαντικού που είχε ανακαλύψει ο Bartolomeu Dias το 1487. Στις 4 Νοεμβρίου, 1497, η αποστολή προσέγγισε στις ακτές της Αφρικής ενώ στις 22 του ίδιου μήνα έφτασε στο Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας. Για πάνω από τρεις μήνες, τα πλοία είχαν πλεύσει πάνω από 6.000 μίλια στον ανοιχτό ωκεανό, χωρίς ίχνος στεριάς, και ήταν κατά πολύ το πιο μακρινό ταξίδι που έγινε ποτέ εκείνο τον καιρό.
Αστρολογικά: Η σύνοδος του Ουρανού με τον Ποσειδώνα στο μεταίχμιο Σκορπιού-Τοξότη το 1479, άνοιξε τον δρόμο για τις μεγάλες εξερευνήσεις του 15ου και 16ου αιώνα. Πρώτα ο Βαρθολομαίος Ντιάζ ανακάλυψε το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας (1488) και ύστερα ήταν η σειρά του Βάσκο ντε Γκάμα να γίνει ο πρώτος θαλασσοπόρος που έφθασε στην Ινδία περιπλέοντας την Αφρική. Η συγκεκριμένη χρονιά ήταν ...ότι έπρεπε για ταξίδια, εξ αιτίας της παρουσίας του Δία στον Τοξότη (σε σύνοδο μάλιστα με τον αστρικό Ποσειδώνα), δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε και το τετράγωνο ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα σε Υδροχόο και Σκορπιό αντίστοιχα που συνέβαλε σε μια δραματική αλλαγή των οικονομικών και πολιτικών ισορροπιών μεταξύ των Ευρωπαϊκών δυνάμεων, εξ αιτίας των νέων εμπορικών δρόμων που ανοίχτηκαν.

22 Νοεμβρίου 1963-Η δολοφονία του JFK Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ο τριακοστός πέμπτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δολοφονήθηκε στις 12:30 μμ την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου του 1963, στην Πλατεία Dealey του Dallas. Ο Kennedy πυροβολήθηκε θανάσιμα, ενώ ταξίδευε με τη σύζυγό του Jacqueline, τον κυβερνήτη του Texas, John Connally και τη γυναίκα του τελευταίου, Νέλι σε μια προεδρική αυτοκινητοπομπή. Ο JFK πυροβολήθηκε μία φορά στο πάνω μέρος της πλάτης και σκοτώθηκε με μια τελική βολή στο κεφάλι. Σοβαρά τραυματίστηκε και ο John Connally ο οποίος όμως επέζησε.
Η δεκάμηνη έρευνα από 1963 έως το 1964 της Επιτροπής Warren που συστάθηκε από τον Lyndon Johnson ο οποίος έγινε Πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Κένεντι δολοφονήθηκε από τον Lee Harvey Oswald δρώντας μεμονωμένα, και ότι ο Ruby αυτενήργ
Keywords
Τυχαία Θέματα