ΔΕΙΤΕ: Τι συνέβη σαν σήμερα

17:31 23/11/2011 - Πηγή: 24wro
23 Νοεμβρίου 1976...
H Αεροπορική τραγωδία στην Κοζάνη
Το δικινητήριο αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας τύπου YS-11A με όνομα «Νήσος Μήλος» απογειώθηκε στις 08:35 το πρωί από το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Τελικός του προορισμός είναι το αεροδρόμιο Φίλιππος της Κοζάνης με ενδιάμεσο σταθμό τη Λάρισα. Λόγω κακοκαιρίας δεν κατάφερε να προσγειωθεί στη Λάρισα και συνέχισε προς Κοζάνη.
Εξαιτίας της έλλειψης ορατότητας από την πυκνή νέφωση που επικρατούσε στην περιοχή ο κυβερνήτης του αεροπλάνου το κατέβασε στα 3.880 πόδια προσπαθώντας να δει. Όμως, η κάτω πλευρά του αεροπλάνου χτύπησε στην πλαγιά του όρους Μεταξά, γλίστρησε, αναπήδησε και σχεδόν εφαπτόμενο με το έδαφος συντρίφθηκε φλεγόμενο σε απόσταση 250 μέτρων από το σημείο της πρώτης επαφής και σε υψόμετρο 4190 ποδών. Σκοτώθηκαν και οι 46 επιβάτες του μαζί με το τετραμελές πλήρωμα. Στο ξέφωτο που κατέπεσε το «Νήσος Μήλος» της Ολυμπιακής, 4 χιλιόμετρα από το χωριό Μεταξά, βρίσκεται μέχρι σήμερα μια σπασμένη πτέρυγά του με τη μπλε λωρίδα των χρωμάτων της εταιρείας, ξεθωριασμένη πλέον να υπενθυμίζει το γεγονός.
Αστρολογικά: Η «κρυφή» σύνοδος ακριβείας ανάμεσα στον αστρικό Άρη και τον Ουρανό στον Σκορπιό ήταν η βασική αιτία του δυστυχήματος. Από μόνη της η όψη παραπέμπει σε τραγωδίες αυτού του τύπου, εδώ όμως είχαμε και το επιπλέον στοιχείο της ζωδιακής σύζευξης του Τοξότη (ταξίδια - πτήσεις) με τον Σκορπιό (καταστροφή-μηδενισμός), μέσω της συνόδου των δύο πλανητών. Το κακό έγινε όταν ο αστρικός Ωροσκόπος συνάντησε την σύνοδο Ήλιου-Άρη στον Τοξότη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στον χάρτη της αναχώρησης του αεροσκάφους από το Ελληνικό ο Ωροσκόπος και η αστρική Αφροδίτη στον Τοξότη σχημάτιζαν δύο τετράγωνα με τον Πλούτωνα, ενδεικτικά μιας καταστροφής συνδεδεμένης με απώλεια ανθρώπινων ζωών και πένθος.

23 Νοεμβρίου 1980 - Ο σεισμός σταμάτησε στο Έμπολι Ο σεισμός Irpinia έγινε γύρω από την ομώνυμη περιοχή της Νότιας Ιταλίας. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,89 της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο το χωριό Conza. Σκοτώθηκαν 2.914 άνθρωποι, τραυματίστηκαν πάνω από 10.000 ενώ άφησε 300.000 άστεγους. Είναι γνωστός στην Ιταλία ως Terremoto dell'Irpinia. Ο σεισμός χτύπησε στις 18:34. Το πρώτο τράνταγμα ακολουθήθηκε από 90 μετασεισμούς. Οι πόλεις στην επαρχία του Avellino ήταν αυτές που πλήγηκαν περισσότερο. Στο Sant'Angelo dei Lombardi, 300 άτομα έχασαν τη ζωή τους συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών ενός ορφανοτροφείου και το ογδόντα τοις εκατό της πόλης καταστράφηκε. Εκατό άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Balvano, όταν μια μεσαιωνική εκκλησία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του Κυριακάτικου εσπερινού. Οι πόλεις Lioni, Conza di Campania (κοντά στο επίκεντρο), και Teora καταστράφηκαν, καθώς και δεκάδες κτίσματα στη Νάπολη ισοπεδώθηκαν, συμπεριλαμβανομένης μιας 10οροφης πολυκατοικίας. Οι ζημιές έγιναν σε ακτίνα περισσότερη από 26.000 km ², συμπεριλαμβάνοντας τη Νάπολη και το Σαλέρνο.
Αστρολογικά: Ο καταστρεπτικός σεισμός έγινε λίγο πριν το διελαύνον Μεσουράνημα στους Ιχθύες κλείσε
Keywords
Αναζητήσεις
σεισμοσ ιρπινια
Τυχαία Θέματα